Türkiye’deki Depremzedeler İçin Senegal’de Dayanışma Gecesi Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünya çapında bulunan yurt dışı temsilciliklerinde Büyükelçilikler ve Başkonsoloslukların koordinasyonunda ayni yardımların toplanması çalışmalarının yanı sıra Türkiye’deki depremzedelere destek olabilmek adına yardım kampanyaları düzenlemeye başladı.

T.C. Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Türkiye’deki depremzedeler yararına “Türkiye ile Dayanışma Gecesi” düzenlendi.

T.C. Dakar Büyükelçiliğinin ev sahipliği yaptığı dayanışma gecesinde “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için bir gecede 1,5 milyon Türk lirası toplandı.

SENEGAL’İN ÜNLÜ İSİMLERİ 50’DEN FAZLA ESER BAĞIŞLADI

Ressamlar, futbolcular, moda tasarımcıları ve fotoğraf sanatçıları Türkiye’deki depremzedelerin yararına 50’den fazla eser bağışladı.

Gecede dünyaca ünlü Senegalli besteci ve sanatçı Youssou Ndour’un kostümüden, Senegalli eski millî futbolcu El Hadji Diouf’un 2002 Dünya Kupası çeyrek finalinde Türkiye ile oynadıkları maçta giydiği imzalı formaya kadar birçok obje açık arttırmaya çıktı.

Senegalli ve Türk iş insanlarının da yoğun ilgi gösterdiği gecede satışa sunulan eserlerin tamamı alıcı buldu.

“2002 DÜNYA KUPASI FUTBOLCULARI DEPREMZEDELER İÇİN MAÇ YAPABİLİR”

Eski millî futbolcu Diouf, Türkiye’nin ve Türk halkının yanında olmak için geceye katılarak formasını bağışladığını belirtti.

Diouf, Türkiye’deki depremde hayatını kaybeden Hatayspor’un Ganalı oyuncusu Christiane Atsu’yu yakından tanıdığını ve ölüm haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini kaydetti.

Senegal’in bu zor günlerde Türkiye’nin daima yanında olduğunu belirten Diouf, “2002 Dünya Kupası çeyrek finalinde forma giyen Türk ve Senegalli futbolcuların maç yapması gibi bir düşüncem var. O maçtan toplanacak tüm geliri Türkiye’deki depremzedelere göndermek istiyorum.” dedi.

“BİR GECEDE 1,5 MİLYON TL BAĞIŞ TOPLADIK”

Şarkıcı Ndour daha önce Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulunduğunu anımsatarak, “Türkiye’nin yanında olduğumuzu göstermek adına bu geceye katıldım.” dedi.

T.C. Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Senegal’in 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren hem maddi hem manevi olarak Türkiye’nin yanında olduğunu gösterdiğini söyledi.

“TÜRKİYE OLARAK KALPLERİNDE ÖYLE BİR TAHT KURMUŞUZ Kİ...”

Sağman, “Gecede satışa çıkan eserlerden ve yapılan bağışlardan 1,5 milyon TL gelir elde ettik. Büyükelçiliğimiz adına açtığımız bağış hesabında da bugün itibarıyla 4 milyon TL’ye ulaştık. Senegal’den 5,5 milyon TL katkımız olacak. Burası uzak bir coğrafya gibi düşünülse de Türkiye olarak kalplerinde öyle bir taht kurmuşuz ki...” değerlendirmelerinde bulundu.

SENEGALLİLER, TÜRKİYE’NİN YANINDA

Dakar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Merve Işık Efe, programa 1 hafta gibi kısa bir sürede hazırlandıklarını ve Senegallilerin bu zor günlerde kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayarak özellikle sanat camiasının yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Diğer Etkinlikler

Fransa'nın Metz kentinde düzenlenen Kültür'Expo fuarında geleneksel Türk kültürü, el sanatları ve...

Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yılı çerçevesinde ilan edilen “2024 Türk-Macar...

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...