Varşova’da Yurt Dışı Buluşmaları Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Turkuvaz Medya Grubu'nun edebiyat dergisi Lacivert iş birliğinde, 16 Mart 2024 Cumartesi günü Polonya'nın başkenti Varşova'da uluslararası bir kültürel etkinlik sahnelendi. “Yurt Dışı Buluşmaları” isimli etkinliğe edebiyattan tarihe, psikolojiden müziğe farklı disiplinlerden çok sayıda değerli akademisyen katıldı.

Türkiye'nin Kültürel Birikimi Farklı Konu Başlıkları Altında Ele Alındı

Türkiye’nin kültürel birikimini ve günlük hayatımızı etkileyen durumları farklı konu başlıkları altında ele alan programda önemli konuşmacılar arasında yazar Savaş Barkçin, klinik psikolog Beyhan Budak, Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay ve Lacivert dergisi Genel Yayın Yönetmeni şair Mustafa Akar yer aldı.

Aralarında Türk vatandaşların, Erasmus programı öğrencilerinin ve Polonyalı Türk kültürüne meraklıların da bulunduğu 400'den fazla katılımcı, söyleşiye katılmak üzere Varşova Bellotto Otel'de bir araya geldi.

Türkiye'nin zengin kültürel mirasını "Türkçe Birleştirir" sloganı altında kutlamayı amaçlayan etkinliğe, seçkin konuklar arasında Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş ve Varşova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdüssamed Bilgili de destek verdi.

Etkinlik, Akar'ın Yunus Emre'nin şiirlerinden esinlenerek modern çağda insanlığı koruma temasını irdeleyen ve Yurt Dışı Buluşmalar programının misyonunu anlatan aydınlatıcı bir sunumla başladı.

Altay, yapay zekânın çağdaş yaşamdaki etkilerine ilişkin düşündürücü bir konuşmayla devam etti.

Barkçin, Türk müziğinin köklerine dair aydınlatıcı bir inceleme sunarak, mirası Polonya ile iç içe olan Polonyalı Müslüman müzisyen Ali Ufki Bey'in hayatına Chopin'in gözünden ışık tuttu.

Budak, Günlük Hayatımızı Etkileyen Rahatsızlıklardan Bahsetti

Budak ise kişisel bakım uygulamalarına ilişkin ilgi çekici bir sunum yaparak günlük hayatımızı etkileyen rahatsızlıklara ışık tuttu.

Katılımcıların büyük memnuniyet duyduğu Yurt Dışı Buluşmaları programı verilen resepsiyon sonrası sona erdi.

Lacivert Dergisi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen Yurt Dışı Buluşmalar programı daha önce Macaristan, Kosova, Almanya, İtalya, Malta ve Fransa'nın birçok şehrinde düzenlendi. Programın yeni ülke ve şehirlerde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Diğer Etkinlikler

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...