Yunus Emre Enstitüsü, Dünya Çocuklarını 23 Nisan’da Bir Araya Getirdi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yurt dışındaki temsilciliklerinde büyük bir coşkuyla kutlayarak Türk kültüründe çocuğun yerini ve önemini uluslararası ölçekte gözler önüne serdi.

Enstitü, Büyükelçiliklerle eş güdümlü olarak düzenlediği kutlama programlarıyla Türk ve yabancı çocukları bir araya getirerek dünyanın farklı coğrafyalarına sevgi, merhamet ve insanlık mesajlarını ulaştırdı.

Enstitü Abuja, Amsterdam, Budapeşte, Buenos Aires ve Bükreş’te bulunan temsilcilikleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamaya yönelik birbirinden renkli programlar düzenledi.

ARJANTİN’DE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI

T.C. Buenos Aires Büyükelçiliği ve Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinliği düzenlendi.

Enstitünün ev sahipliği yaptığı etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti İlkokulu (Escuela de Republica de Turquia) öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri sergilendi.

T.C. Buenos Aires Büyükelçisi Ömür Budak, Türkiye Cumhuriyeti İlkokulunun iki ülke arasında kurduğu gönül köprüsüne dikkati çekerek, “Arjantinli çocuklar burada olmaktan mutlular. Türkiye’deki arkadaşlarına sevgi ve dostluk mesajı gönderdiler.” ifadelerini kullandı.

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Aydın Bayat ise böyle özel bir günde Arjantinli çocuklarla birlikte olmanın mutluluğunu paylaştıklarını belirterek, “23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklara armağan edilmiştir. Bu bakımdan, çocuklarına böyle bir ortamı armağan eden ve bunu tüm dünyadaki çocuklarla paylaşan ilk ülke Türkiye olmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti İlkokulu Müdürü Patricia Miranda, çocukların güzel ve sürprizlerle dolu bir bayram etkinliği gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “Her zaman olduğu gibi yanımızda olan sizlere ve bunu mümkün kılan herkese teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

Çocuklara yönelik bir dizi faaliyetin yer aldığı etkinlik, geleneksel Türk mutfağından lezzetlerin ikram edilmesiyle sona erdi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI NİJERYA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

T.C. Abuja Büyükelçiliği himayelerinde Abuja Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen programda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Büyükelçilikte düzenlenen programda Darul Erkam ve Darul Amin Vakfı yetimhanelerinde eğitim gören Afrikalı çocuklar onur konuğu olarak yer aldı.

İki ülkenin millî marşlarının okunmasıyla başlayan programda, Nijeryalı yetim çocuklar Türkçe olarak “23 Nisan” şarkısını söyledi. Çocukların bayramının kutlandığı etkinlikte şiirler okunmasının ve küçük bir konser verilmesinin yanı sıra yüz boyama etkinliği gibi eğlenceli aktivitelere katılan Türk ve Nijeryalı çocuklar doyasıya eğlendi.

T.C. Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar etkinliğe katılan çocuklarla özel olarak ilgilendi. Büyükelçi Bayraktar bayram vesilesiyle koltuğunu 9 yaşındaki Berire Demirel’e bıraktı. Koltuğu devralan Demirel, katılımcıların bayramını tebrik etti.

Büyükelçi Demirel, “Bugünün çocukları yarının büyükleri olarak sizlerden aldığımız tüm millî ve manevi değerlerimizi koruyarak milletimizi ileriye taşıyacak ve tüm dünya çocuklarının huzur ve refahı için bulunduğumuz makamlarda hizmet edeceğiz.” dedi.           

MACAR ÇOCUKLARDAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA UZANAN DOSTLUK ELİ

Budapeşte’de yaşayan Türk ve Macar çocuklar Türkiye’deki depremzede kardeşlerini unutmadı.

T.C. Budapeşte Büyükelçiliği himayelerinde Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde “Macar Kardeşlerinden Türk Kardeşlerine” teması çerçevesinde bayramlaşma ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk Hava Yolları, Macaristan Sosyal Hizmetler ve Çocukların Korunması Genel Müdürlüğü ile Macaristan’daki Pecs, Kapoşvar, Mohaç, Hatvan ve Zigetvar Belediyelerinin destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte Türk ve Macar çocuklar, Türkiye’deki depremzede çocuklara oyuncak ve boya kalemleri başta olmak üzere çeşitli hediyeler ile notların yer aldığı paketler hazırladı.

Macaristan’ın dört bir yanından belediye başkanlarının ve temsilcilerinin de yer aldığı etkinlikte, Macar çocuklar Türkiye’deki depremzede kardeşleri için oyuncak bağışında bulundu. Etkinlikte resim, keçe ile lale ve oyuncak yapımı, masal, halk oyunları ile bilim ve deney alanlarında eğitici ve öğretici atölyeler düzenlendi.

T.C. Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’deki deprem felaketinin ardından gösterdikleri dayanışma için Macar halkına teşekkür ederek “Yaralarımızı saracağız ve hep birlikte yeniden ayağa kalkacağız. Güçlü ve güzel ülkemiz bu zor dönemi de aşacak.” diye konuştu.

BÜKREŞ’TE ÇİFTE BAYRAM KUTLAMASI

T.C. Bükreş Büyükelçiliği himayelerinde Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı, T.C. Bükreş Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, Romanya Türk İş Adamları Derneği ve Romanya’da faaliyet gösteren iş adamlarının destekleriyle Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

T.C. Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, konuşmalarında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak faaliyetin gerçekleştirilmesine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti. 23 Nisan tarihine tekabül eden Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Büyükelçilik konutunda kutlandı.

Bir dizi faaliyetin bulunduğu etkinlikte Türkçe ve Türk kültürüyle ilgili yarışmalar yapıldı, oyunlar oynandı, Türkçe müziklerle dans edildi ve geleneksel Türk sanatlarından gösteriler yer aldı. Faaliyetler esnasında ise Türkçe ve Türk kültürüne ait çeşitli hediyeler verilmesinin yanı sıra Türk mutfağından lezzetler de ikram edildi.

KÖSTENCE’DE RAMAZAN BAYRAMI İLE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMALARI

T.C. Köstence Başkonsolosluğu himayelerinde, Köstence Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir arada kutlandı.

T.C. Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul’un günün anlam ve önemine vurgu yaptığı açış konuşmasıyla başlayan program öğrenciler tarafından sunulan birbirinden renkli gösterilerle devam etti.

Köstence Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri ve Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji öğrencileri hazırladıkları danslarla katılımcılara bayram sevincini yaşattı. Programa katılan tüm çocuklara Türk kültürünü yansıtan çeşitli hediyeler takdim edildi.

AMSTERDAM’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”na özel bir kutlama programı düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değinilen programın davetlileri, Enstitünün Türkçe Çocuk Kulübünün 4-11 yaş arasındaki öğrencileriydi.

Programda öğrenciler, geleneksel Türk oyunlarını deneyimleyerek keyifli bir zaman geçirdi. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam eden etkinlikte çocuklara özel hediyeler takdim edildi.

 

Diğer Etkinlikler

Bosna Hersek'in Zenica şehrinde Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen "Tercihim Türkçe...

c

TRT Çocuk programcısı ve sunucusu Hüseyin Goncagül, TOBB Brüksel ofisindeki etkinlikte, Belçika'da yaşayan Türk...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...