Yunus Emre Enstitüsü ile Anadolu Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile Anadolu Üniversitesi arasında "Enstitü Merkezlerine İmkânlar Dâhilinde Açıköğretim Fakültesi Hizmetleri için İrtibat Bürosu ve Sınav Merkezleri Kurulması" kapsamında bir iş birliği protokolü imzalandı.

Yunus Emre Enstitüsünün Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirilen törene Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve beraberindeki heyet katıldı.

İmza töreninde konuşan Enstitü Başkanı Ateş, özellikle hem yurt dışında hem de Türkiye içinde yabancı çocuklara yönelik Türkçe öğretimi ve genel eğitim faaliyetleri olduğunu hatırlatarak, “Bu kapsamda bahsettiğiniz ölçek, bizim için de anlamlı olabilir. En son burada Suriyeli çocuklar için bazı programlar gerçekleştirdik, aynı şekilde yurtdışında ilkokul ve ortaokul dönemlerini kapsayan Türkçe öğretimi faaliyetlerimiz de var, bu konuda da somut bir şekilde işbirliği yapmamızda yarar var. Hem akademik destek hem bilimsel destek, aynı şekilde biz de Türkçenin bir bilim dili olarak üniversite düzeyinde yurt dışında yaygınlaşması için sizlere katkıda bulunmayı bu vesileyle gerçekleştiririz. Bu iş birliği protokolüyle hem Anadolu Üniversitesinin yurt dışındaki bu ağını kullanacağız hem de Yunus Emre Enstitüsü olarak Anadolu Üniversitesinin daha fazla yurt dışından öğrenci çekmesi, daha fazla bilim insanını Türkiye’ye çekmesi için ortak faaliyetler yürüteceğiz. İki kurum güçlerini birleştiriyor ve yurt dışında ortak hareket etme noktasında daha önceden yaptığımız faaliyetlere ilaveten bugün imzaladığımız protokol ile bunu resmi olarak da deklare etmiş oluyoruz. İki kurum için de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise Anadolu Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsünün ülkenin iki önemli ve büyük kurumu olduğunu belirterek, “Aslında çok ciddi benzerliklerimiz var. Yunus Emre Enstitümüz de aynı gayeye hizmet eden bir enstitü aslında o da yurtdışında Türk kültürünü, Türk dilini tanıtmak ve Türk vatandaşlarına hizmet etmek gayesiyle kurulmuş çok güzide bir kurumumuz. Şimdi iki kurum iş birliği yapıyor, geçmişte de yaptı ama inşallah bu işbirliğini protokolümüz bir ileri aşamaya taşıyacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan tarafından imzalandı. Protokol imzalanmasının ardından karşılıklı hediye takdimi gerçekleşti.