Yunus Emre Enstitüsü Katar’ın Başkenti Doha’da Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Adını 13. ve 14. yüzyıllarda yaşamış bir Anadolu mutasavvıfı olan Yunus Emre’den alan Yunus Emre Enstitüsü, Doha Yunus Emre Enstitüsü merkezini 2 Aralık Çarşamba günü Katar’ın başkenti Doha şehrinde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın teşrifleriyle açıldı.

2023 Vizyonu çerçevesinde Kültür Merkezi sayısını 2023 yılına kadar 100’e ulaştırmayı hedefleyen ve yılda ortalama 7 Kültür Merkezi açan Yunus Emre Enstitüsü; Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde bulunan Amman, Beyrut, Kabil, Tahran, Lefkoşa, Rabat, Cezayir, İskenderiye, Kahire, Pretorya ve Hartum Kültür Merkezini son olarak Doha’yı da ekledi.

Arap Yarımadası’nın doğusunda bulunan ve Basra Körfezi’ne uzanan Katar Devleti, artan petrol fiyatları ve sahip olduğu doğalgaz kaynakları sayesinde kişi başına düşen gelir oranlarına göre dünyanın en zengin ülkelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Katar Devleti’nin dış politikasında Türkiye’ye özel önem verdiklerini sıklıkla dile getirmesinin yanı sıra Türkiye-Katar ilişkilerinde son yıllarda önemli gelişmeler kaydedildi. Bu gelişmelerin neticelerin biri olarak kabul edilebilecek Doha Yunus Emre Enstitüsü, 2015 yılının karşılıklı olarak Türkiye-Katar kültür yılı ilan edildiği bir zamanda açılması sebebiyle bu çerçevede gerçekleştirilecek faaliyetlere de katkı sunacak.