Yunus Emre Enstitüsü Lübnan’daki Türkmenlere Türkçe Öğretiyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Lübnan’da Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde Türkçe öğretimi faaliyetlerini hayata geçirerek Türkçenin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını devam ettiriyor.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta faaliyetlerini yürüten Yunus Emre Enstitüsü, Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde hayatlarını idame ettiren Türkmenlere Türkçe kursları düzenledi.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri tarafından Beyrut’a 90 kilometre uzaklıkta bulunan Akkar-Aydamun köyünde çocuklar ve yetişkinlere yönelik farklı gruplarda Türkçe derslerinin düzenlendiği okula ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette Enstitü tarafından ihtiyaçlar tespit edildi ve Enstitünün Türkçe öğretimi materyallerinin tanıtımı yapıldı.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Esra Yılmaz, yaptığı açıklamada “Lübnan’daki Türkmenler için düzenlediğimiz Türkçe kurslarının ilkini Aydamun köyünde başlattık. Aydamun köyünde yaşayan halkın büyük bir kısmını Türkmenler oluşturuyor. Lübnan’da eğitim alanında Fransız sisteminin kullanılması ve resmî dilin Arapça olması sebebiyle ne yazık ki Türkmenler tarafından Türkçe unutulmuş.” ifadesini kullandı.

“Türkmenlerin bulunduğu bölgelerde Yunus Emre Enstitüsü olarak üzerimize büyük bir sorumluluk düşüyor”

Koordinatör Yılmaz, “Türkmenler, son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçiliği, TİKA, Anadolu Ajansı ve Enstitümüz tarafından bölgeye yapılan ziyaretlerle Türkiye’yi ve Türkleri tanımaya başladılar. Bu doğrultuda, Türkmenlerin bulunduğu bölgelerde Yunus Emre Enstitüsü olarak üzerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Türkmenler Türkiye’ye ve Türk kültürüne yakından ilgi duyuyorlar. Önümüzdeki dönemde Türkçe öğretimi faaliyetlerimizi Türkmenlerin bulunduğu farklı noktalara da taşımaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.