Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe Öğrenen Binlerce Bosnalı Çocuğu 10. Çocuk Şenliği’nde Bir Araya Getirecek

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Bosna Hersek’te gerçekleştirdiği büyük çaplı kültürel etkileşim faaliyetleri aracılığıyla Türkçeyi ve Türk kültürünü geniş kitlelere tanıtarak Türkiye ile Bosna Hersek arasında dostluk bağlarını güçlendirmeye devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna Hersek’te düzenlenecek olan “10. Çocuk Şenliği” etkinliğine 5 binden fazla çocuğun katılması bekleniyor.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünce yürütülen Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Bosna Hersek’in dört bir yanından Türkçe öğrenen çocuklar, 9 Mayıs 2023 tarihinde Zenica şehrinin ev sahipliği yapacağı etkinlikte bir araya gelecek.

T.C. Saraybosna Büyükelçiliğiyle eş güdümlü olarak gerçekleştirilecek programda, Türkçe ve Boşnakça şiirler okunacak, şarkılar söylenecek. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından yıl içinde düzenlenen resim, maket ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilecek.

10. YILA ÖZEL "TÜRKİYE GÜNLERİ" ETKİNLİĞİ

Çocuk Şenliği etkinliğinin 10. yılına özel olarak 4-10 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Türkiye Günleri” kapsamında zengin Türk kültürünü yansıtan çok sayıda faaliyet gerçekleştirilecek.

Türkiye Günleri’nde Mostar ve Saraybosna’da düzenlenecek olan 10. Türk Filmleri Haftası’nın yanı sıra 6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde Saraybosna’da Novigrad Belediyesi Parkı’nda Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ikram edilecek.

Etkinlikte çocuklara yönelik halat çekme, çuval yarışı, yumurta taşıma gibi etkinliklerin yanı sıra ebru sanatı gösterisi, yüz boyama, konser, çizgi film gösterimleri, uçurtma şenliği gibi bir dizi faaliyete yer verilecek.

T.C. Selçuklu Belediyesinin organizasyonuyla Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde zarar gören çocuklar da şenliğe katılarak akranlarıyla bir araya gelecek.

Diğer Etkinlikler

Bosna Hersek'in Zenica şehrinde Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen "Tercihim Türkçe...

c

TRT Çocuk programcısı ve sunucusu Hüseyin Goncagül, TOBB Brüksel ofisindeki etkinlikte, Belçika'da yaşayan Türk...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...