Yunus Emre Enstitüsü ve Karaçi Üniversitesi Arasında Mutabakat Zaptı Akdedildi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, farklı coğrafyalarda bulunan temsilcilikleri aracılığıyla Türkçe ve Türk kültürünün tanıtımına yönelik uluslararası alanda gerçekleştirdiği iş birliklerine bir yenisini ekledi.

KARAÇİ ÜNİVERSİTESİNDE TEMSİLCİLİK AÇILACAK

Pakistan’ın köklü üniversiteleri arasında yer alan Karaçi Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü arasında üniversite bünyesinde temsilcilik açılmasına yönelik mutabakat zaptı akdedildi.

Karaçi Üniversitesinin ev sahipliğinde 13 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen imza töreninde Lahor Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Halil Toker ve Karaçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khalid Mahmood Iraqi hazır bulundu.

Törene ayrıca T.C. Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu, dekanlar ve öğretim üyeleri iştirak etti.

TÜRKİYE’NİN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİ TÜM DÜNYAYA TAŞINIYOR

Yunus Emre Enstitüsü, Asya’dan Latin Amerika’ya kadar geniş bir coğrafyada açtığı temsilciliklerinde gerçekleştirdiği faaliyetler ve projelerle Türkiye’nin hikâyesini anlatarak Türkçeye ve Türk kültürüne aşina olmak isteyen kişi sayısının katlanarak artmasına yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

ULUSLARARASI ALANDA KÜLTÜREL ETKİLEŞİM VE DİYALOG ARTIYOR

Enstitü, misyonu çerçevesinde kültürel etkileşimi ve diyaloğu artıracak fırsatlar oluşturma hedefiyle 80’den fazla temsilciliği marifetiyle uluslararası alanda Türkiye’nin kamu diplomasisine katkı sunan pek çok kurumla geniş çapta ve yüksek bir çarpan etkisine sahip iş birliği çalışmalarını artırmaya devam ediyor.