Yunus Emre’nin Şiirleri Yapay Zekâ ile Tasvir Edilecek

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından çocuklar ile gençlerin yapay zekâ ve NFT gibi yeni teknolojileri kullanarak sanat eserleri üretmesi ve Türkçe dijital içeriklerin oluşturulması amacıyla hayata geçirilen “Tanışkan Projesi”nin ikinci lansman programı Ankara’da gerçekleştirildi.

Latanya Otelde 17 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen lansman etkinliğine Enstitü uzmanları, proje yetkilileri, çocuklar, veliler ve davetliler katıldı.

KADİM DEĞERLER YAPAY ZEKÂ İLE RESMEDİLECEK

Yapay zekâ ve NFT gibi yeni teknolojiler ile yeni hikâyeler oluşturulması için imkân sağlayan Tanışkan Projesi, kadim hikâyelerde yer alan değerlerden hareketle geçmiş ile gelecek arasında kurulabilecek bağlantılar için yeni fırsatlar oluşturuyor. Proje kapsamında yapay zekâ aracılığıyla Yunus Emre’nin insanlığa mal olmuş şiirleri resmedilecek.

Lansmana katılan çocuklar ve gençler, yapay zekâ gibi yeni teknolojiler üzerinden oluşturdukları alan vasıtasıyla yeni hikâyeler oluşturarak sanat çerçevesinde yaratıcı fikirlerini ortaya koydu.

Atölye kapsamında yapılan sunumlar ve uygulamaların ardından kavramsal sohbet etkinliği gerçekleştirildi, Yunus Emre şiirleri görselleştirildi ve kişisel avatarlar oluşturuldu.

Programda, çocuklar ve gençler hem yeni teknolojiyle hem de birbirleriyle tanışarak yaratıcı ve paylaşımcı bir ortamı deneyimlediler.

Program, avatarların dijital sergiye yüklenmesi ve programda oluşturulan içeriklerin hediye edilmesiyle sona erdi.

TANIŞKAN PROJESİ KKTC’DE TANITILACAK

Yunus Emre Enstitüsü, Tanışkan Projesi’ni dünyanın farklı coğrafyalarına taşıyarak hem çocuklarla gençleri yeni teknolojiyle tanıştıracak hem de dünya çapında Türkçe dijital içeriklerin üretilmesine yönelik katkı sağlayacak.

Tanışkan Projesi, 24 Aralık 2022 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde teknoloji meraklısı çocuklar ve gençlere tanıtılacak.