Afganistan'da İşsiz Gençlere Yönelik Takı Tasarım ve Kuyumculuk Kursu

Yazıcı-dostu sürüm

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), işsiz Afgan gençlere yönelik takı tasarım ve kuyumculuk teknikleri kursu düzenlemeye başladı.

Kabil YEE Koordinatörlüğü kültürel içerikli kursların yanı sıra meslek edindirme kurslarını da hayata geçiriyor.

Türkçe dil eğitiminin yanında tezhip, hat ve Osmanlıca gibi kültürel kurs faaliyetleri de yürüten YEE, işsiz Afgan gençlere yönelik 6 ay sürecek takı tasarım ve kuyumculuk teknikleri kursu başlattı.

Bu kapsamda 20 katılımcı, haftanın 2 günü dersleri takip ederek, kolye, yüzük, bileklik ve küpe gibi ürünleri tasarlayacak.

Kurs sonunda sertifika verilecek katılımcılar elde ettikleri mesleki becerilerle iş arayışına girecek.

Kabil Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Hüseyin Güngör, yaptığı açıklamada, kurs sonucunda katılımcıların takı tasarım ve kuyumculuk alanında iş bulmasını arzu ettiklerini söyledi.

“Afgan halkına faydalı olmak istedik”

"Bu kurs aynı zamanda hem meslek edindirme hem de kültür sanat kurslarımızla da ortak kurslar kapsamına girmektedir." diyen Güngör, "Kültürel kurslarımızın yanında meslek edindirme kurslarıyla da Afgan halkına faydalı olmak istedik. İşsizliğin yoğun olduğu Afgan toplumunda, istihdam ortamı oluşturmaya katkımız olsun istedik." ifadelerini kullandı.

 

Diğer Etkinlikler

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve...