Arjantin’de Türk Mutfağı Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü tarafından 22 Aralık 2022 tarihinde Arjantin’de Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin tanıtılması ve Türk mutfağına ilgi duyan Arjantinlilerin bir araya getirilmesi amacıyla “Türk Mutfağı Atölyesi” düzenlendi.

TÜRK MUTFAĞININ LEZZETLERİ ARJANTİN’DE

Enstitü tarafından Türk mutfağının önde gelen lezzetlerinden Türk kahvesi ve kısır mutfak atölyelerinin gerçekleştirilmesinin ardından “zeytinyağlı yaprak sarması atölyesi” düzenlendi.

Yoğun ilgi gösterilen atölyede, Türk kültürüne ilgi duyan Arjantinliler, Türk kahvesinin hazırlanışını ve tarihini öğrendikten sonra zeytinyağlı yaprak sarması hazırladı.

ARJANTİN’DE TÜRK MUTFAĞINA YOĞUN İLGİ

Buenos Aires YEE Koordinatörü Aydın Bayat, Arjantin’de Türk mutfağına yoğun bir ilginin olduğunu ifade ederek “Uzun süredir Türk mutfağı atölyelerinin açılması konusunda yoğun bir talep vardı. Aralık ayı itibarıyla Türk mutfağı atölyelerini düzenlemeye başlayarak Arjantinlilere Türk mutfağını daha yakından tanıma fırsatı sunmuş olduk.” dedi.

ARJANTİNLİLER, TÜRK MUTFAĞININ FARKLI LEZZETLERİYLE BİR ARAYA GETİRİLECEK

Arjantinlilerin Türk mutfağına ilgisinin beklenenden fazla olduğunu belirten Bayat, “Bu atölyeler sayesinde Arjantinlilerin Türk mutfağına olan yoğun ilgisine şahit olduk. Türk mutfağından baklava, mantı, sarma ve pide gibi lezzetlere yoğun bir ilgi var. Gelecek dönemde bu tür farklı gastronomi atölyeleri düzenleyerek Arjantinlileri Türk mutfağıyla bir araya getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Atölye katılımcılarından Belen, Türk mutfağı atölyesinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Daha önce bu şekilde sarma yapmamıştım. Arjantin’in kuzeyinde Tucuman ve Santiago del Estero’da benim ailem bunu asma ve pazı yaprakları kullanarak etli yapıyor.” dedi.

Atölye katılımcılarından Franco da ilk kez yaprak sarması yaptığını ve Arjantin mutfağında sarmaya benzer bir lezzetle karşılaşmadığını belirterek İtalyan büyükannesinin benzer yemekler yaptığını söyledi.

Yaprak sarması hazırlamayı eğlenceli bulan diğer bir katılımcı Candela ise “Pratik yaparak daha güzel sarma yapmayı umuyorum. Türk yemeği yediğimde çok beğenmiştim ve hep yapmak istemiştim. Bu yüzden benim için iyi bir deneyim oldu.” diye konuştu.

Büyük bir özenle yaprak sarmalarını hazırlayan Arjantinliler daha sonra çay eşliğinde sarmanın tadını çıkardı.

 

 

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...