Âşık Veysel’in Zamana Meydan Okuyan Eserleri İspanyolların Hafızalarında İz Bıraktı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, UNESCO ve T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen “Âşık Veysel Yılı” kapsamında dünyanın farklı noktalarında çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Enstitü, Arjantin, Azerbaycan, Kosova, İran ve Tanzanya gibi farklı coğrafyalarda Türk kültüründe kalıcı izler bırakan büyük halk ozanı Âşık Veysel’i andığı etkinliklerinin arasına bir yenisini ekledi.

Âşık Veysel, vefatının 50. yıl dönümünde Madrid Yunus Emre Enstitüsü ve Endülüs Müziği Dokümantasyon Merkezi iş birliğinde İspanya’nın Granada şehrinde düzenlenen konserle anıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü ve ney sanatçısı Prof. Dr. Ali Tüfekçi ile mikrotonal gitar sanatçısı Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu tarafından verilen konserde Âşık Veysel’in “Kara Toprak” ve “Uzun İnce Bir Yoldayım” gibi unutulmaz eserlerinin yanı sıra Türk müziği ve dünya müziğinin seçkin eserleri icra edildi.

Madrid Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Doç. Dr. Ersin Adıgüzel, açış konuşmasında, eserlerinde hoşgörü, tevazu, tabiata ve yaratılana duyulan sevgi gibi zamanı ve sınırları aşan değerleri işleyen büyük Türk ozanı Âşık Veysel’i vefatının 50. yılında değerli müzisyenlerle, seçkin dinleyicilerin katılımıyla ve harikulade bir mekânda anmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek konserin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Ali Tüfekçi ve Tolgahan Çoğulu, böylesine anlamlı bir konseri gerçekleştirmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek organizasyon için Madrid Yunus Emre Enstitüsü ile Endülüs Müziği Dokümantasyon Merkezine teşekkürlerini sundular.

Türkiye’nin Granada Fahri Konsolosu Omar Fernandez’in de katıldığı konsere İspanyol sanatçılar ve müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de 25-27 Nisan 2024 tarihlerinde  ...

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...