Bakü’de “Doktor mu Hekim mi?” Söyleşisi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin meşhur kardiyologlarından Prof. Dr. Özlem Arıcan, Azerbaycan TIBB Üniversitesinde hekim adaylarıyla bir araya geldi. “Doktor mu Hekim mi?” isimli söyleşide konuşan Arıcan, hekimliğin bir sanat, doktorun ise akademik bir mesele olduğunu belirterek, iyi bir hekimin hastasını iyileştirdiğini çünkü yüksek bir duyguya sahip olduğunu  söyledi.

“Hastalığı değil hastayı tedavi etmeliyiz”

Tıbb Üniversitesi öğrencilerine hekimlik tecrübesinden bahseden Arıcan, hayatın tezatlarla yüklü olduğunu, insanın tek başına sorunlarla baş edebildiğinde hayata daha çok sarıldığını da kaydederek öyle devam etti:

“Tecrübe sadece kitaplardan elde edilmediği gibi meslek de ilmi kitaplardan öğrenilmiyor. Biz büyük hocalarımızdan takip etmeli ve onların tecrübelerinden istifade etmeliyiz. Hekimlik, insanın mesleğinde ustalaşması ve yaşam tarzıyla hastalarına ilaç olabilmesiyle başlar. Biz doktorlar sadece hastanede değil, hayatın her alanında doktoruz. Hastalığı değil hastayı tedavi etmeli, hastamızı sonuna kadar takip etmeliyiz.”

Hekim Sanat Dalıyla da İlgilenmeli

Azerbaycan TIBB Üniversitesinde hekim adaylarına tavsiyelerde de bulunan kardiyolog Prof. Arıcan, mesleğin en önemli özelliklerinden birinin hekimin imajı meselesi olduğunu söyleyerek bir hekimin çok nazik olmasının gerektiğini vurguladı. “İnsanları spor yapmaya, sağlıklı yaşamaya ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmaya teşvik etmemiz gerekiyor." sözleriyle konuşmasına devam eden Arıcan, bir sanat dalıyla ilgilenmenin, müzik veya resim yapmanın da hekimlik sanatlarının önemli bir öznesi olduğunu kaydetti.

Program sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Özlem Arıcan, Azerbaycan Tıbb Üniversitesi öğrencileriyle hatıra fotoğraf çektirdi.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) ev sahipliğinde "Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"...

Arnavutluk’un kuzeyindeki İşkodra kentinde, "İşkodra Kahramanı Hasan Rıza Paşa ve Geçmişten Günümüze Türkiye-Arnavutluk...

T.C. Vatikan Büyükelçiliği, Ukrayna’nın Vatikan Büyükelçiliği ve Roma Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle “Ekmek ve...

Ruanda Gençlik ve Kültür Bakanı Rosemary Mbabazi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik ve...