Ruanda Gençlik ve Kültür Bakanı Mbabazi ile İstişare Toplantısı

Yazıcı-dostu sürüm

Ruanda Gençlik ve Kültür Bakanı Rosemary Mbabazi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik ve Kigali Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Enes Karaçoban kabul edildi.

Ruanda Gençlik ve Kültür Bakanı Rosemary Mbabazi’yi ziyaret kapsamında 7 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye ile Ruanda arasında iş birliği yapılabilecek projeler ve kültürel konular ele alındı. 

Toplantıda, Yunus Emre Enstitüsü tarafından dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirilen projeler ve faaliyetler hakkında Ruanda Gençlik ve Kültür Bakanı Mbabazi’ye bilgilendirmede bulunuldu.

KİGALİ YEE’NİN 2023 YILI FAALİYETLERİ İSTİŞARE EDİLDİ

Türkiye ile Ruanda arasında muhtelif alanlarda yapılacak ortak projeler ve faaliyetlerin önemine değinildiği toplantıda, Kigali Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2023 yılında Ruanda genelinde gerçekleştirilmesi planlanan kültür-sanat faaliyetleri de istişare edildi.

“TÜRKİYE İLE RUANDA DAHA FAZLA İŞ BİRLİĞİ YAPMALI”

Ruanda Gençlik ve Kültür Bakanı Mbabazi, Türkiye ile Ruanda arasında yapılan iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülkenin birlikte daha fazla proje gerçekleştirmesini temenni ettiğini belirtti.

 

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin meşhur kardiyologlarından Prof. Dr. Özlem Arıcan, Azerbaycan TIBB Üniversitesinde hekim adaylarıyla bir...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) ev sahipliğinde "Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"...

Arnavutluk’un kuzeyindeki İşkodra kentinde, "İşkodra Kahramanı Hasan Rıza Paşa ve Geçmişten Günümüze Türkiye-Arnavutluk...

T.C. Vatikan Büyükelçiliği, Ukrayna’nın Vatikan Büyükelçiliği ve Roma Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle “Ekmek ve...