Binlerce Kilometre Uzakta Türkçe Konuşulacak

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkçeye ve Türk kültürüne olan ilginin her geçen gün arttığı Asya kıtasında yer alan Brunei’de faaliyet alanını genişleterek binlerce Bruneiliyi Türkçe ve Türk kültürüyle bir araya getirecek.

BRUNEİ’DE TÜRKÇE ÖĞRETİLEN KURUMLARIN SAYISI ARTIYOR

Enstitü tarafından Brunei’de Sultan Şerif Ali İslam Üniversitesi (UNISSA) ile yapılan iş birliğinin ardından Brunei Teknoloji Üniversitesinde de Türkçe ve Türk kültürü tanıtılacak.

T.C. Bandar Seri Begavan Büyükelçiliğinin himayelerinde, 15 Aralık 2022 tarihinde Yunus Emre Enstitüsü ve Brunei Teknoloji Üniversitesi arasında mutabakat zaptı imzalandı.

İmza törenine T.C. Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy ve Brunei Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dayang Hjh Zohrah iştirak etti.

T.C. Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy, “Bu yıl Brunei’de ikinci yükseköğretim kurumuyla mutabakat zaptı imzalandı. Brunei’de gerçekleştirilen bu atılımların gelecekte daha fazla kurumla yapılabilecek iş birliklerine olanak sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Prof. Dr. Ersoy, söz konusu mutabakat zaptı daha fazla ortak eğitim ve araştırmaların yolunu açarak kurumlara, öğrencilere ve akademisyenlere fayda sağlayacağını vurgulayarak “Bilim adamlarını güçlendirerek inovasyona yatırım yapıyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.

2023 YILINDA TÜRKÇE KURSLARI BAŞLAYACAK

Dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan 90’a yakın yurt dışı temsilciliği aracılığıyla Türkçeyi ve Türk kültürünü uluslararası alanda tanıtan Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2023 yılında Brunei Teknoloji Üniversitesinde Türkçe kursları başlatılacak.

TÜRKİYE VE BRUNEİ ARASINDAKİ İŞ BİRLİKLERİ GÜÇLENİYOR

İmzalanan mutabakat zaptı kapsamında iki ülkenin akademisyenleri ve öğrencileri dil bilim, sanat, tarih ve kültür alanları başta olmak üzere çok sayıda alanda iş birliği yapılabilecek, iki ülke arasında ortak kültürel projeler ve faaliyetler gerçekleştirilecek.