Bosna Hersek, Türkiye İçin Tek Yürek Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersekliler tarafından geçmiş yıllarda Türkiye’nin Bosna Hersek’te dağıttığı ramazan paketi kutuları insani yardım malzemeleriyle doldurarak Türkiye’deki depremzedelere gönderildi.

“BOSNA HERSEK HALKI TARAFINDAN ÜLKENİN HER KÖŞESİNDE YARDIM KAMPANYALARI DÜZENLENDİ”

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Okutmanı Ersin Akbulut, Bosna Hersek’ten Türk halkıyla dayanışma mesajlarının verildiğini anımsatarak, “Bosna Hersek halkı tarafından ülkenin her köşesinde yardım kampanyaları düzenlendi. Bunlardan biri de Travnik Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.” dedi.

Travnik Belediye Başkanı Kenan Dautovic ve Başkan Danışmanı Amir Vrhovac tarafından yürütülen kampanyada 5 tır insani yardım malzemesi toplandığına işaret eden Akbulut, “Bugün Türkçe eğitim veren okullara yaptığımız ziyaretin ardından yardım toplama merkezine gittik. O bölgede hazırda bulunan tırlara toplanan yardımların yüklendiğini gördük.” diye konuştu.

Akbulut, hazırlanan yardımlar arasında bir kolinin dikkatini çektiğini belirterek, “Geçmiş yıllarda Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından Bosna Hersek’in farklı bölgelerinde ramazan ayında verilen yardım kolisi gözüme çarptı. İnsani yardım malzemeleriyle doldurulan bu kolinin Türkiye’ye gidecek olması beni oldukça duygulandırdı.” ifadesini kullandı.

Uluslararası Demokratlar Birliği Saraybosna Başkanı Emine Şeçeroviç Kaşlı, Saraybosna’daki insani yardım kuruluşlarından birinin topladığı yardımlar arasında Türk askerinin kolisinin dikkatini çektiğini vurgulayarak, “Farklı duyguları aynı anda yaşıyorum çünkü yardım eden de vatanım, yardım edilen de vatanım.” dedi.

“BOSNA HERSEK, TEK YÜREK TÜRKİYE’NİN YANINDA DURUYOR”

Yardım kolisinin iki millet arasındaki bağı temsil ettiğini belirten Şeçeroviç Kaşlı, “Türkiye her zaman Bosna Hersek’e destek oldu. O kolilerin binlercesi burada dağıtıldı. Bosna Hersek, tek yürek Türkiye’nin yanında duruyor.” diye konuştu.

Diğer Etkinlikler

Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yılı çerçevesinde ilan edilen “2024 Türk-Macar...

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...