Bosna Hersekli Türkçe Öğretmenlerine Yönelik 16. Hizmet İçi Eğitim Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ve Zenica Doboj Kantonu Pedagoji Kurumu iş birliğiyle Bosna Hersekli Türkçe öğretmenlerine yönelik “16. Hizmet İçi Eğitim Programı” düzenlendi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim programına Bosna Hersek’in farklı şehirlerden 50’ye yakın Bosna Hersekli öğretmen katıldı.

Hizmet içi eğitimin kapanış programına YEE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Naim Çiçekler, YEE Eğitim Dairesi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Faruk Berat Akçeşme, Saraybosna YEE Koordinatörü Dr. Mehmet Akif Yaman, Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Naida Hota Muminovic ve Zenica Doboj Kantonu Pedagoji Kurumu Başkanı Aida Salkic katıldı.

BOSNA HERSEK’TE 200 OKULDA 6 BİN 500 ÖĞRENCİ TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Naim Çiçekler “Bosna Hersek’te 2011 yılından bu yana Türkçe, seçmeli ders olarak ortaöğretim düzeyinde seçiliyor. Şu anda 200 okulda 6 bin 500 öğrenci Türkçe öğreniyor.” ifadelerini kullandı.

Zenica Doboj Kantonu Pedagoji Kurumu Başkanı Aida Salkic yaptığı konuşmada eğitime katılan öğretmenlere eğitimde öğrenilen yeni yaklaşım ve yöntemlerin sınıfta uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu yaptığı konuşmada, Bosna Hersek’te uygulanan Tercihim Türkçe Projesi’nin Enstitü için önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Kartallıoğlu, bu proje çerçevesinde Bosna Hersek’te yapılan faaliyetlerin seçmeli yabancı dil olarak Türkçe öğretilen tüm ülkelerden örnek alınarak planlandığını vurguladı.

“TÜRKÇE ÖĞRETİMİ FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Mehmet Akif Yaman, yaptığı konuşmada, on altıncı kez gerçekleştirilen eğitim programının Enstitünün Tercihim Türkçe Projesi’ne verdiği önemin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Dr. Yaman, “Proje kapsamındaki Türkçe öğretimi faaliyetlerimiz bugüne kadar kesintisiz olarak devam etti ve devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Seminer ve çalıştayların düzenlendiği program, katılım belgelerinin takdimiyle sona erdi.

DÜNYANIN FARKLI NOKTALARINDA EĞİTİCİLER EĞİTİLİYOR

Yunus Emre Enstitüsü, yurt içinde ve yurt dışında yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında çalışan Türkolog, akademisyen ve öğretmenlerin mesleki yeterliklerine katkıda bulunmak amacıyla “eğiticilerin eğitimi” programları düzenliyor. Eğiticilerin eğitimi programlarında Enstitü uzmanları tarafından alanla ilgili güncel çalışmalar, yöntem ve yaklaşımlar gibi pek çok başlık altında kapsamlı bir eğitim veriliyor.