Doha’da “Türkiye’nin Hazineleri” Sergilendi

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Doha Büyükelçiliği, Doha Yunus Emre Enstitüsü ve Katara Kültür Köyü iş birliğinde “Türkiye’nin Hazineleri” adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Katara Kültür Köyünün ev sahipliğinde düzenlenen sergide, Fotoğraf Sanatçısı İlker Cihat Çatak’ın kadrajından Türkiye’nin tarihî, mimari ve kültürel zenginliklerinin gözler önüne serildiği 40 fotoğraf sergilendi.

Açılış programına T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Katara Kültür Köyü Genel Müdür Vekili Saif Al-Dosari, yabancı misyon şefleri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Doha Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Tansel Akto, gerçekleştirdiği açış konuşmasında “Yunus Emre Enstitüsü olarak Türkiye ile bağ kuran ve Türkiye’ye dost insan sayısını artırma vizyonumuz çerçevesinde Doha’da Türkiye’yi ve Türkiye’nin kültürel niteliklerini tanıtmaya yönelik faaliyetler düzenlemeye devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Akto, “Türkiye’nin dört bir yanında zamanın durdurularak bir çerçeveye sığdırılan ve her birinde ayrı bir hikâye barındıran bu eserlerle, buradaki herkes Türkiye’yi daha yakından tanıma fırsatı bulacak.” diye konuştu.

T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, “Bu sene, Cumhuriyetimizin 100. yılını ve Türkiye ile Katar arasındaki diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 50. yıl dönümünü bir arada kutluyoruz. Bu vesileyle, Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte kültürel zeminde muhtelif etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.

Büyükelçi Mustafa Göksu, “Türkiye, zengin kültürel mirasa sahip olan bir ülke dolayısıyla Türkiye’nin zenginliklerini 40 fotoğrafa sığdırmak mümkün değil. Bu sergide, ziyaretçilerimiz Türkiye’nin zenginliklerinin küçük bir kısmına tanıklık edecekler.” dedi.

Fotoğraf Sanatçısı İlker Cihat Çatak, “Doha’da Katara Kültür Köyünde Türkiye’nin kültürel zenginliklerini kendi kadrajımdan sizlere sunmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemizin tarihî, mimari, kültürel zenginliklerini 40 fotoğrafa sığdırmaya çalışmak hiç kolay olmadı. Serginin gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı Yunus Emre Enstitüsüne ve Doha Büyükelçiliğimize teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından davetlilerin sergiyi gezmesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...

Rusya’nın başkenti Moskova’da “Türkiye’den Manzaralar” temalı resim sergisi açıldı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün...