Endonezya’da “100 Yılda Türkiye ve Gelecek Vizyonu” Ele Alındı

Yazıcı-dostu sürüm

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da Yunus Emre Enstitüsü tarafından “100 Yılda Türkiye ve Gelecek Vizyonu” konulu seminer düzenlendi.

Enstitünün ev sahipliği yaptığı etkinliğe Endonezya Savunma Bakanlığının üst düzey yetkilileri, T.C. Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan, T.C. Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Cakarta Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Cemal Şahin ve yerel kurumların temsilcileri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Geçmişten Günümüze Türkiye ve Endonezya İlişkileri Anlatıldı

T.C. Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, gerçekleştirdiği konuşmada geçmişten günümüze Türkiye ve Endonezya arasındaki ilişkilere değinerek “Türkiye ve Endonezya arasındaki ilişkiler 1530’lu yıllarda başlamış ve zamanla pek çok alanda yapılan yardımlar ve iş birlikleriyle daha da güçlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 400 yıl önce Endonezya’ya yardım gönderdiğini ve bu yardımın büyük bir kısmının askerî yardımlardan oluştuğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Afyoncu, “Türkiye tarafından insansız hava araçlarının Endonezya’ya ihraç edilmesi iki ülkenin tarihî ilişkilerinin tekrar canlandırılması açısından önemli bir fırsattır.” değerlendirmelerinde bulundu.

Cakarta Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe kurslarına katılan Yüzbaşı Kevin Armando Siagian, seminerde söz alarak Türkiye’nin savunma sanayisinde yakaladığı başarının Endonezya’ya aktarılması gerektiğini belirtti. Yüzbaşı Siagian, Türkçe öğrenme sebepleri arasında Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısının da yer aldığını sözlerine ekledi.

Endonezya Savunma Bakanlığından Albay Tommy Anderson ise Türk kültürünü ve Türkçeyi Cakarta Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla keşfettiğini belirterek Endonezya’da düzenlediği kültürel etkileşim faaliyetlerinden dolayı Enstitüye teşekkürlerini iletti.

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Cemal Şahin, son yıllarda Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin daha da güçlendiğinin altını çizerek Yunus Emre Enstitüsü olarak iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri pekiştirmeye yönelik faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Etkinlik, davetlilere Türk mutfağından lezzetlerin ikram edilmesinin ardından sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...