Güney Afrika’da Ulusal Miras Günü Etkinliği

Yazıcı-dostu sürüm

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye ve Güney Afrika’nın kültürel zenginliklerinin bir araya getirildiği “Ulusal Miras Günü” adlı etkinlik düzenlendi.

Enstitünün ev sahipliğinde 24 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen etkinliğe Güney Afrikalı sanatçılar, sanatseverler ve davetliler olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Güney Afrikalı Müzik Grubu “10. Yıl Marşı”nı İcra Etti

Güney Afrika’da kültürel farklılıkların birlikteliğinin kutlandığı Ulusal Miras Günü’nde Yunus Emre Enstitüsü tarafından geleneksel Türk el sanatları tanıtıldı ve Güney Afrika kültürünün yansıtıldığı eserler beğeniye sunuldu. Etkinlikte Güney Afrikalı Akapela Müzik Grubu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel olarak “10. Yıl Marşı”nı icra etti.

Türkiye ve Güney Afrika’nın Sanatları Bir Arada

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdülaziz Yiğit, 24 Eylül’ün Güney Afrikalılar tarafından ulusal bayram olarak kutlandığını belirterek “Bu özel günü Güney Afrikalılarla birlikte farklı kültürleri bir araya getirerek kutladık. Birçok sanatçı etkinliğimize katılarak hünerlerini ortaya koyup sanatlarını sergilediler.” ifadesini kullandı.

Enstitü Koordinatörü Yiğit, sanatçıların etkinlik kapsamında beğeniye sundukları sergilerde Güney Afrika’nın ve Türkiye’nin sanatlarına ağırlık verdiğini aktardı.

Güney Afrikalı Sanatçı Alex Maswanganyi, etkinliğe Türkiye ve Güney Afrika’nın kültürel unsurlarına dair çizimleriyle katıldığını ifade etti.

Sanatçı Maswanganyi, bugüne özel olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa’nın resimlerini çizdiğini, Türk ve Güney Afrika kültürlerini birleştiren resimler çizmeye devam edeceğini söyledi.

“Ulusal Miras Günü” adlı etkinlikte Türk mutfağının tanıtımı yapılarak Türk mutfağının eşsiz lezzetleri davetlilere ikram edildi.

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) tarafından düzenlenen EUNIC Müzik...

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...