Güney Afrikalılar Türkiye’deki Depremzedelere Yardım İçin Seferber Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Pretorya Büyükelçiliğinin eş güdümünde yardım toplama merkezi olarak belirlenen Johannesburg Yunus Emre Enstitüsüne Güney Afrikalılar yardımlarını teslim etti ve Enstitü kursiyerleri, toplanan yardımları Türkiye’ye gönderilmek üzere hazırlamanın yanı sıra nakdi yardımda da bulundu.

T.C. Pretorya Büyükelçiliği koordinasyonunda, yardım toplama merkezleri olarak belirlenen T.C. Cape Town Başkonsolosluğu, Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü, TİKA Pretorya Ofisi ve Arçelik/DEFY’ın Durban’daki tesisleri, Güney Afrikalılardan gelen yardım malzemeleriyle dolup taşıyor.

Bu merkezlere akın eden Güney Afrikalıların bağışladığı çok sayıda çadır, ısıtıcı, uyku tulumu, battaniye, jeneratör, sağlık malzemesi ve kışlık giysiler, Türk Hava Yolları tarafından düzenli olarak Türkiye’ye taşınıyor.

T.C. Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş, Güney Afrikalı ve Türk yardımseverlerden önemli miktarda ayni yardım toplandığını belirterek, “13 Şubat itibarıyla, en acil ihtiyaç duyulan yardım maddeleri, çadır, uyku tulumu, jeneratör ile portatif tuvalet ve banyo olarak belirlenmiştir. Bu aşamada giyim ve gıda maddeleri kabul edilmemektedir. Sürekli güncellenen ihtiyaç listemiz, yardım toplama merkezleri ve nakit gönderilecek banka hesabı için web sitemizin ve sosyal medya hesaplarımızın takip edilmesini rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

T.C. Cape Town Başkonsolosu Sinan Yeşildağ ise Cape Town’dan 1000 adet kışlık giysi, 250 battaniye ve 200 kutu sağlık malzemesinin Türkiye’ye gönderildiğini ayrıca 50 çadır, 50 gazlı ısıtıcı, 16 jeneratör ve 250 battaniyenin de kargoya hazır edildiğini belirtti.

GÜNEY AFRİKALILAR YARDIMLARINI JOHANNESBURG YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNE TESLİM ETTİ

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdulaziz Yiğit, Güney Afrikalı yardımseverlerin son bir hafta içinde 493 çadır, 100 jeneratör, 2 bin 50 battaniye, 7 bin muhtelif kışlık giysi ve 990 adet uyku tulumunu Türkiye’deki depremzedelere gönderilmek üzere Enstitüye teslim ettiklerini belirtti.

JOHANNESBURG YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ KURSİYERLERİ TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLDU

Koordinatör Yiğit, Johannesburg Yunus Emre Enstitüsünün Güney Afrikalı kursiyerlerinin gelen yardımların paketlenmesi ve taşınmasında bizzat çalıştıklarını ve ayrıca nakdi yardımda bulunduklarını belirterek, “Salı gününden beri yüzlerce Güney Afrikalı yardımlarıyla birlikte Enstitümüze akın ettiler. Güney Afrikalıların, binlerce kilometre uzaktan acımıza bu denli ortak olmaları duygu verici.” diye konuştu.