Kahire Yunus Emre Enstitüsünden Türkiye’deki Depremzedelere Destek

Yazıcı-dostu sürüm

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve bölgedeki çok sayıda şehirde büyük yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından dünyanın dört bir tarafından Türkiye ile gönül bağları kuran binlerce kişi maddi ve manevi destekte bulunarak Türkiye’nin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Ezher Üniversitesinde eğitim gören Türk ve Mısırlı öğrenciler, 15 Şubat 2022 tarihinde Kahire Yunus Emre Enstitüsünde bir araya gelerek depremde yaşamını yitirenler için Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Enstitüde bir araya gelen öğrencilere Kahire Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Emin Boyraz, Türk-Mısır İşadamları Derneği Başkanı (TÜMİAD) Nihat Ekinci ve Ezher Üniversitesinden Dr. Cemal Faruk eşlik etti.

MISIR, DEPREM FELAKETİNİN BAŞINDAN BERİ TÜRKİYE’YLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Boyraz, deprem felaketinin başından beri Mısır’ın Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğunu belirtti.

Koordinatör Boyraz, “Mısır, Türkiye’de yaşanan felaketin hemen akabinde askerî uçaklarla yardım gönderdi. Birçok Mısırlı kardeşimiz bizleri arayarak yardım etmek istediklerini ifade etti. Mısır’da yatırımları bulunan Türk ve Mısırlı şirketler, Büyükelçiliğimiz ve TÜMİAD koordinasyonunda depremzedelere sürekli yardımlar gönderiyor.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK VE MISIRLI DOSTLARIMIZ BUGÜN DE ACIMIZI PAYLAŞMAK VE DUA ETMEK İÇİN KAHİRE YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNDE BİR ARAYA GELDİ”

Boyraz, “Türk ve Mısırlı dostlarımız bugün de acımızı paylaşmak ve dua etmek için Kahire Yunus Emre Enstitüsünde bir araya geldi. Böyle bir günde acımıza ortak olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah dualarımızı kabul eylesin.” diye konuştu.

“MISIR KIZILAYI İLE YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASI KONUSUNDA GÖRÜŞME YAPTIK”

TÜMİAD Başkanı Ekinci, “Mısırlı kardeşlerimizden ilk günden itibaren büyük destek gördük. Taziye ve destek mesajlarının yanı sıra birçok hayırseverin büyük miktarlarda yaptığı bağışlara şahit oluyoruz.” dedi.

TÜMİAD olarak Mısır’da yerleşik Türk firmaları ile Türkiye’ye ihracat yapan Mısırlı firmaların ayni ve nakdi yardımlarını koordine ettiklerini söyleyen Ekinci, şöyle devam etti:

“Mısır Kızılayı ile yardımların ulaştırılması konusunda görüşme yaptık. Aynı zamanda dernek üyelerimiz Mısır’da eğitim gören ve ailesi depremden etkilenmiş öğrencilerimizin tespit edilmesi ve burs verilmesi için gönüllü oldular.”

Kahire Yunus Emre Enstitüsü kursiyeri İsra Cemal, ilk andan itibaren tüm gelişmeleri ailesiyle birlikte üzüntüyle takip ettiğini dile getirdi.

Türk halkının acısını paylaştıklarını, Mısır halkı olarak Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerin yanında olduklarını vurgulayan Cemal, depremde hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulundu.

Diğer Etkinlikler

Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yılı çerçevesinde ilan edilen “2024 Türk-Macar...

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...