Köln’de “Ren Nehri’nden Ege Denizi Yoluyla Boğaza” Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, Köln-İstanbul Kardeş Derneği ve Köln-Selanik Derneği iş birliğinde “Ren Nehri’nden Ege Denizi Yoluyla Boğaza” isimli resim sergisi açıldı.

Almanya’nın Köln şehrinde Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergide Sanatçı Helena Katsiavara ile Sanatçı Ethem Tuğsat’ın eserleri sergilendi.

Sergide, Katsiavara’nın “Sanat Alanında Kültürel Kimlik” temalı soyut eserleri ile Tuğsat’ın “Doğa, Tarih ve Mimariye Yolculuk” temalı çoğunluğu Köln ve İstanbul’dan kesitler sunan yağlı boya ve akrilik tablolar sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Köln Belediye Başkanı Ralf Heinen, açılışta yaptığı konuşmada, Köln Yunus Emre Enstitüsünün gerçekleştirdiği kültürel etkileşim faaliyetleri ve kurum ile kuruluşlarla yaptığı iş birlikleriyle şehrin bir parçası olduğunu belirterek bu başarılı çalışmalarından dolayı Enstitüyü tebrik etti.

Köln-İstanbul Kardeş Derneği Başkanı Walter Kluth, Köln Yunus Emre Enstitüsü ile 8 yıldır önemli faaliyetlere imza attıklarını söyledi.

Köln Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Yılmaz Bulut, açılışı gerçekleştirilen sergi aracılığıyla barış mefhumuna vurgu yapmak istediklerini belirtti.

Programda, Antonius Papamichail ve Helena Katsiavara tarafından farklı dillerde şarkılar seslendirildi.

“Ren Nehri’nden Ege Denizi Yoluyla Boğaza” isimli resim sergisi, iki hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Diğer Etkinlikler

Manama Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Manama Büyükelçiliği’nin himayesinde, Bahreyn Üniversitesi’nde, İRCİCA iş birliğiyle...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...