Kosova’da "Türk Kültüründe Tekkelerin Yeri ve Önemi" Konulu Söyleşi

Yazıcı-dostu sürüm

Kosova’nın başkenti Priştine’de "Türk Kültüründe Tekkelerin Yeri ve Önemi" konulu söyleşi yapıldı.

Hasan Priştina Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde düzenlenen söyleşi, 22 Şubat 2024 tarihinde Priştine YEE’nin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Türklerin Rumeli ve Balkanlardaki Kültürel Varlığı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taşğın’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye, YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz ve Türkiye Maarif Vakfı Kosova Temsilcisi Mehmet Nedim Aslan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Söyleşide, Rumeli ve Balkanlar'da var olan Türklerin bugüne kadar hangi felsefi, düşünsel, kavramsal arka planla burada var olduğu, farklı din, mezhep ve ırklara karşı nasıl yaklaştığı ele alındı.

Balkanlarda derviş olarak bilinen Sarı Saltuk’un tekke etrafındaki varlıklarının bu coğrafyaya sağladığı ve bütün dünya insanlığına sunduğu düşüncenin, felsefenin ve onun sosyokültürel karşılığının ne olduğu da söyleşide tartışıldı.

Söyleşinin tekrarı ise 23 Şubat 2024 tarihinde Prizren Yunus Emre Enstitüsünde düzenlendi.

Diğer Etkinlikler

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...