Libya'da Geleceğin Türkologları Yetiştirilecek

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünya çapında yürüttüğü kültürel diplomasi faaliyetleri ve Afrika kıtasında izlediği genişleme stratejisi çerçevesinde Libya'da başta Türkçe öğretimi faaliyetleri olmak üzere Türk kültürünün temel taşlarını atacağı kalıcı kültürel ağlar örmeye hazırlanıyor.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Libya'nın prestijli üniversiteleri arasında yer alan Misurata Üniversitesi Türkçeye olan yoğun ilginin karşılanması ve Türk kültürünün Libya'da yaygınlaştırılması gayesiyle 24 Ekim 2022 tarihinde “Türkoloji Projesi İş Birliği Protokolü” imzalandı. Ankara'da gerçekleştirilen imza törenine, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Kutalmış Yalçın ve Misurata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohamed Danfour katıldı.

LİBYA’NIN PRESTİJLİ EĞİTİM KURUMU MİSURATA ÜNİVERSİTESİNDE TÜRKÇE EĞİTİMİ BAŞLIYOR.

Yunus Emre Enstitüsü, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında uzman kadrosuyla Misurata Üniversitesinde Türkçe kurslarına başlayarak Libya genelinde düzenlediği Türkçe öğretimi faaliyetlerine ivme kazandıracak. Enstitü aynı zamanda üniversite bünyesinde Türkoloji bölümünün kurulmasına yönelik müfredat hazırlıkları başta olmak üzere pek çok çalışma yürütecek. Protokol kapsamında Enstitü tarafından Türkoloji bölümünün kurulmasının ardından üniversite bünyesinde Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Temsilciliği'nin açılmasına yönelik çalışmaların da temelleri atıldı. Enstitü, Libya'da geleceğin Türkologlarının en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında öğretim setleri ve basılı yayınlar gibi çok sayıda materyal desteğinde bulunacak ve başarılı Türkoloji öğrencilerinin Türkiye'de Türkçe Yaz Okulu programına katılım sağlamasına yönelik çalışmalar yürütecek.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNÜN LİBYA'DAKİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ FAALİYETLERİ

Yunus Emre Enstitüsü, salgın döneminde başlattığı çevrim içi Türkçe kurslarıyla Kültür Merkezlerinin bulunmadığı ülkelere de ulaşarak Libya genelinde 2 bine yakın kişiyi Türkçe ve Türk kültürüyle bir araya getirdi. Enstitü, dünya çapında yürüttüğü projeler ve faaliyetler aracılığıyla Türkiye ile diğer ülkeler arasında kalıcı kültürel bağlar kurarak ülkeler arasında bilim, eğitim ve kültür alanları başta olmak üzere pek çok alanda ilişkilere olumlu yönde katkı sağlıyor.

 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...