Mısır’da “Türk Esintileri Ebru Sanatı” Etkinliği

Yazıcı-dostu sürüm

Mısır’ın başkenti Kahire’de, Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Türk Esintileri Ebru Sanatı” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Kahire’deki El-Menyel Sarayı’nın ev sahipliği yaptığı etkinlikte, Mısırlı Ebru Sanatçısı Hanan Rifai’nin eserleri sergilendi.

Etkinliğe, Türk ve yerel kurumlardan çok sayıda temsilci, diplomatlar ve sanatseverler iştirak etti.

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Kahire Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Emin Boyraz, Menyel Sarayı’nın Türk ve Mısır kültüründen esintiler taşıdığına işaret etti.

Yunus Emre Enstitüsünün “Gelin tanış olalım” şiarıyla dünyanın dört bir yanında Türk kültürünü tanıttığını kaydeden Koordinatör Boyraz, “Türk ve Mısır kültürünün bir araya getirildiği bu faaliyeti gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenirken Enstitünün sanat kursları aracılığıyla ebru sanatıyla tanıştığını belirten Ebru Sanatçısı Rifai, Türkiye’de ebru sanatı eğitimi aldığını ve Türkiye’de bu sanatla ilgili çok sayıda etkinliğe katıldığını söyledi.

Etkinlikte ayrıca Ebru Sanatçısı Hanan Rifai tarafından ebru atölyesi düzenlendi.

Rifai’nin Mısır kültüründen de esintiler taşıyan ebru tablolarının yer aldığı sergi, 11 Kasım 2023 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

Diğer Etkinlikler

Manama Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Manama Büyükelçiliği’nin himayesinde, Bahreyn Üniversitesi’nde, İRCİCA iş birliğiyle...

Manama Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Manama Büyükelçiliği’nin himayesinde, Bahreyn Üniversitesi’nde, İRCİCA iş birliğiyle...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...