Pakistan'da Sertifika Töreni Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı ve Pakistan Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe kursuna katılan kursiyerlere ve kış kampına katılan çocuklara yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’daki Allame İkbal Üniversitesinde gerçekleştirilen törene T.C. İslamabad Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mehmet Toyran, Pakistan Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Halil Toker, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanı Ergest Limka, Allame İkbal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nasir Mahmut ile üniversitede Türkçe eğitimi veren Dr. Öğr. Üyesi Raşit Çolak katıldı.

T.C. İslamabad Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Toyran, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk Pakistan Büyükelçisi ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı’dan alıntı yaparak iki ülkenin karşılıklı olarak birbirlerinin dillerini öğrenmesinin önemini vurguladı.

Pakistan’da Yüzlerce Kişi Türkçe Öğreniyor

Eğitim Müşaviri Toyran, göreve ilk başladığında İslamabad’da tek bir üniversitede Türkçe derslerinin verildiğini belirterek sadece 2023 yılı için 400’den fazla öğrencinin Türkçe öğrenmeye başladığına dikkat çekti.

“Dil, kültürün kapısıdır”

Pakistan’da Türkçe bilen sayısının fazla olduğunu dile getiren Toyran, “Dil, kültürün kapısıdır. Dil öğrendikten sonra da iki ülkenin dostluk, kardeşlik ilişkileri çok daha iyi noktalara geliyor.” şeklinde konuştu.

Üniversitede Türkçe eğitimi veren Dr. Öğr. Üyesi Çolak ise “İyi şeyler, iyi insanların bir araya gelmesiyle olur.” diyerek kısa zamanda büyük başarı gösteren öğrencilere ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu.