Ruandalı Sanatçılar Ebru ile Tanışıyor 

Yazıcı-dostu sürüm

Kigali'de 28 Şubat - 8 Mart 2024 tarihleri arasında Yunus Emre Enstitüsü ve İnkingi Arts Space iş birliğiyle gerçekleştirilen ebru atölyesi Ruandalı sanatçılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

 

Bir hafta süren atölye çalışmasında 21 Ruandalı sanatçıya ebru eğitimi verildi. Katılımcılar geleneksel ebru sanatını farklı bakış açılarıyla ele alarak, çeşitli eserler ortaya çıkardılar. Atölye sonunda sergilenen eserler büyük beğeni topladı.

 

Ruandalı sanatçı Family Love atölyede yaşadıkları deneyimin heyecan verici olduğunu, ayrıca Yunus Emre Enstitüsünün kültürlerin kaynaşmasına önemli bir katkı sağlamasına tanık olmanın ilham verici olduğunu ifade etti. Etkinlik iki kültürün bir araya gelerek yaratıcı bir etkileşimde bulunduğu bir ortam hazırladı.

 

Atölye çalışması 9 Mart'ta sonlandığı kapanış töreninde Türkiye’nin Kigali Büyükelçisi Aslan Alper Yüksel ve Kigali Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Enes Karaçoban katılımcılara sertifikalarını tevdi etti.

Diğer Etkinlikler

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), işsiz Afgan gençlere yönelik takı tasarım ve kuyumculuk...