Sırbistan’da “Cumhuriyet’in 100. Yılı Konseri” Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı kıtalarında bulunan 90’a yakın temsilciliği aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü uluslararası arenada kutlamaya devam ediyor.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Yunus Emre Enstitüsü tarafından 100. yıla özel konser düzenlendi.

Çukarica Belediye Merkezinin ev sahipliği yaptığı konserde, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Piyanist Tutu Aydınoğlu’nun şefliğinde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve mezunlarından oluşan “Heritage Ensemble” grubu sahne aldı.

Etkinliğe, T.C. Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dinser Şahin, yabancı misyon şefleri, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, müzikseverler ve davetliler olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dinser Şahin, gerçekleştirdiği açış konuşmasında, Cumhuriyet’in ilan edilmesinin ardından edebiyat ve sanat alanları başta olmak üzere pek çok alanda Türk kültürünün yeniden şekillendiğini belirterek Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yürüttüğü çalışmalar arasında Türk dili üzerine yapılan çalışmalara ayrı bir önem verdiğini ifade etti.

Koordinatör Şahin, konuşmasının devamında Yunus Emre Enstitüsünün, dünya çapında 90’a yakın temsilcilikte uluslararası standartlarda Türkçe öğretimi faaliyetleri gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Şahin, Türkçe öğretimi faaliyetleriyle yüz binlerce kişinin dil-kültür ekseninde Türkiye’nin kültürel mirasını yakından tanıdığını vurguladı.

Koordinatör Şahin, daha iyi bir dünya için barışın ve huzurun gerekli olduğunu belirterek konuşmasının son bölümünde Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü mefhumlarıyla ilgili veciz ifadelerine yer verdi.

T.C. Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü münasebetiyle böyle özel bir program düzenlediği için Belgrad Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini ileterek Türkiye ve Sırbistan arasındaki diplomatik ilişkilerin çok iyi bir seviyede bulunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Türk müziğinin seçkin eserlerinin “Heritage Ensemble” grubu tarafından icra edildiği konser, davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...