TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Endonezya’da Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş,  MIKTA 9. Parlamento Başkanları Toplantısı’na iştirak etmek üzere bulunduğu Endonezya’da Cakarta Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Cakarta Yunus Emre Enstitüsünde Enstitü kursiyerleriyle ve Türkiye mezunu öğrencileriyle bir araya gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, gerçekleştirdiği konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada fevkalade güzel bir eğitim ve kültür yuvasında sizlerle birlikte olmak benim için de büyük bir mutluluktur. Enstitünün Cakarta’daki temsilciliği hayırlı olsun, güzel çalışmalara vesile olsun. Enstitümüz inşallah sizler gibi nice arkadaşımızın, nice gencimizin güzel Türkçemizi öğrenmesine vesile olur.”

“Türkiye’nin önemli yumuşak güçlerinden biri de Yunus Emre Enstitüsüdür”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, konuşmasında Yunus Emre Enstitüsünün misyonuna değinerek Türkiye’nin önemli yumuşak güçlerinden biri de Yunus Emre Enstitüsüdür. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Maarif Vakfı başta olmak üzere çok sayıda vakıfla dünyanın dört bir yanında hem dostlarımızla ve kardeşlerimizle irtibat kurma imkânını buluyoruz hem de oralarda ecdat yadigârı eserlerimiz varsa eserlerimizin yeniden ihya edilmesi ve insanlığın faydasına sunulması için gayret gösteriyoruz. Yunus Emre Enstitümüz, bu çerçevede Türkiye’nin son yıllardaki en önemli dış politika güçlerinden biridir. Malum, dış politika artık özellikle kültürel diplomasi alanındaki yoğun faaliyetlerle daha da güçlü hâle geliyor. Sadece resmî olarak ülkelerin büyükelçilikleri ya da temsilcilikleri üzerinden yaptığı birtakım faaliyetlerin yanı sıra Yunus Emre Enstitüsü üzerinden Türk kültürünü ve Türkçeyi tanıtmak gibi güzel hizmetler yapılıyor.” değerlendirmelerinde bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, konuşmasının ardından Enstitü kursiyerleriyle ve Türkiye mezunu öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.