Tiflis’te Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Münasebetiyle Sergi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı münasebetiyle “Cumhuriyet” konulu serginin açılışı yapıldı.

Tiflis’teki Mirza Fatali Akhundov Müzesinin ev sahipliğinde düzenlenen serginin açılışına, T.C. Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Can Güray, Gürcistan’daki Türk kurumların temsilcileri ile davetliler iştirak etti.

Cumhuriyet Sergisi’nde Sanatçı Şenay Sadikov’un “Cumhuriyet” temalı 20 tablosu sergilendi.

Sanatçı Şenay Sadikov, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yıl dönümüne özel hazırlanan bu serginin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek “Ben Gürcistan’da doğmuş ve büyümüş Azerbaycanlı bir Türk olarak çocukluğumdan beri Türk tarihine, sanatına ve edebiyatına ilgi duyuyorum. Bu ilgim sayesinde Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü keşfettim.” dedi.

T.C. Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne yönelik düzenlenen bir sergiye katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sanatçı Sadikov’un Cumhuriyet’in kuruluş sürecini sanatla davetlilere anlattığını vurgulayan Büyükelçi Orbay, “Bu yıl, Cumhuriyetimizin 100. yılını dünyanın farklı coğrafyalarındaki dostlarımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Orbay, Türk halkının iki bin yılı aşkın devlet geleneğine sahip olduğunu ve bu anlamlı günü Gürcistan’da kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından davetlilerin sergiyi gezmesiyle etkinlik sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...

Rusya’nın başkenti Moskova’da “Türkiye’den Manzaralar” temalı resim sergisi açıldı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün...