Türk Dizileri Ruandalı Gençleri Türkçe Öğrenmeye Teşvik Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışında bulunan 90’a yakın temsilciliği aracılığıyla dünyanın dört bir yanında Türk kültürüne karşı duyulan hayranlığı her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Kigali Yunus Emre Enstitüsü, ülkenin önde gelen saygın üniversitelerinden Ruanda Üniversitesi bünyesinde başlattığı faaliyetlerle temsilciliği Ruandalılar için cazibe merkezi hâline geldi.

Ruandalılar, Enstitünün düzenlediği birbirinden özel kültürel etkileşim faaliyetleriyle medeniyetler beşiği Türkiye’nin zengin kültürel mirasını ve Türkçeyi yakından tanıyor. Enstitünün düzenlediği Türkçe kurslarına ve kültürel etkinliklere üniversitenin Ekonomi Fakültesi başta olmak üzere tüm bölümlerden çok sayıda öğrenci katılıyor.

Türk dizilerinde Türkiye’nin muhteşem manzaralarına, dünyaca ünlü mutfağının lezzetlerine, hafızalara kazınan müziklerine ve görkemli mimari yapılarına yer verilmesi Ruandalı gençlerin Türkçe öğrenmesini teşvik ediyor.

Enstitünün Türkçe kurslarına katılan Obed Kwizera, “Türkiye’yi Türk dizileri ile tanımaya başladım. Çok sayıda Türk dizisini severek takip ediyorum. Kigali Yunus Emre Enstitüsü sayesinde Türk kültürünü daha yakından tanıyorum. Türk dizilerinde çok sık gördüğüm Türk kahvesini ilk kez Enstitünün düzenlediği etkinlikle deneyimleme fırsatı buldum. En büyük hayalim Türkiye’nin farklı şehirlerini gezmek ve kırk yıl hatrı bulunan Türk kahvesini yerinde içmek.” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer bir kursiyer Salwa Uwasabındı, Türkçe öğrenme sebebine ilişkin “Türk dizilerini Türkçe izlemek istediğim için Enstitünün kurslarına katıldım. Derslerimiz çok keyifli geçiyor. Türkçe kurslarında kısa sürede Türkçe öğrenmeye ve konuşmaya başladım. Türkçe öğrenmenin yanı sıra her ders, okutmanımız tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle Türk kültürünü de yakından tanıyoruz.” dedi.

Kursiyer Taka Hubert, “Çoğu kişi gibi ben de Türk dizilerinin etkisiyle Türkçe kurslarına katıldım. Zamanla hem Türkçe kursları hem de kültürel etkinliklerle Türkiye’ye ve Türk kültürüne olan merakım arttı. İyi bir şekilde Türkçe öğrenmek ve Türkiye’ye gitmek istiyorum.” diye konuştu.

Ruanda Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Patrick ise “Türk iş dünyasıyla ilgili bilgiler edinmek için Türkçe kurslarına katıldım. Türkçe öğrenmek kariyerimde önemli bir adım olacak.” ifadesini kullandı.

Kigali Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Enes Karaçoban, “Türk dizilerinin Ruanda’da kayda değer etkisi ve Türkiye’den gelen yatırımcıların Ruanda’da iş yapması Ruandalı kursiyerlerimizin Türkçe öğrenme sebepleri arasında yer alıyor. Faaliyetlerimizde kursiyerlerimizin takip ettiği dizilerden öğrendiği kültürel unsurları gerek gastronomi etkinlikleri gerekse sanatsal etkinliklerle deneyimlemelerini amaçlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kigali Yunus Emre Enstitüsü, düzenlediği çeşitli faaliyetlerle Ruanda’da kalıcı gönül köprüleri kurmaya devam ediyor.