Türk Kültürü, Arjantin’in Farklı Köşelerine Taşınıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü ve Arjantin’in prestijli üniversiteleri arasında yer alan Austral Üniversitesi iş birliğiyle “Türkiye Günleri” adlı etkinlik düzenlendi.

Arjantin’in Pilar şehrinde Austral Üniversitesinin ev sahipliğinde 19 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen programda konferans, sergi, gastronomi atölyesi ve müzik dinletisi olmak üzere bir dizi etkinlik yer aldı.

T.C. Buenos Aires Büyükelçisi Süleyman Ömür Budak’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Küresel Jeopolitik ve Dış Politika” konulu konferansa Austral Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri katıldı. Konferansın ardından Büyükelçi Budak, öğrencilerin Türkiye’nin dış politikada belirlediği stratejilere ilişkin sorularını yanıtladı.

Türk Kültürü Sergisi’nde Türk tarihi, sanatı, mimarisi ve yemek kültürü başta olmak üzere Türkiye’nin kültürel unsurlarının bulunduğu görseller sergilendi.

Etkinliğin devamında Türk ve Arjantinli sanatçıların yer aldığı müzik grubu, Anadolu ezgilerini icra etti. Yoğun ilginin gösterildiği dinletide, Âşık Veysel başta olmak üzere Türk ozanlarının önemli eserleri üniversite öğrencileriyle buluştu.

Türk Kahvesinin Lezzetine Hayran Kaldılar

Gastronomi atölyesinde ise kendine özgü pişirme tekniği ve sunumuyla Türk gastronomisinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Türk kahvesinin tanıtımı yapıldı. Atölyede öğrencilere hazırlanışının gösterilmesinin ardından Türk kahvesi ikram edildi. Arjantinli öğrenciler, Türk kahvesinin lezzetine hayran kaldıklarını belirterek atölyede edindikleri bilgilerle evde kendileri ve yakınları için Türk kahvesi hazırlayacaklarını ifade ettiler.

“Türk dizilerinin ilgiyle takip edilmesi neticesinde Türk kültürüne ve Türkçeye yoğun ilgi gösteriliyor”

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Aydın Bayat, Türkiye Günleri etkinliğine ilişkin “Türkiye ile Arjantin arasındaki kültürel köprüleri güçlendirme arzusuyla Türkiye’nin kültürel niteliklerini Arjantin’de geniş bir zeminde tanıtmaya yönelik faaliyetler düzenlemeye devam ediyoruz. Arjantin’de Türk dizilerinin ilgiyle takip edilmesi neticesinde Türk kültürüne ve Türkçeye yoğun ilgi gösteriliyor. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde hem Arjantinlilerin dizilerden Türk kültürüne dair aşina oldukları unsurları deneyimleme fırsatı sunmayı hem de Türkiye’nin diğer kültürel bileşenleri tanıtarak Türkiye’nin turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...