Türkçe Eğitimi Alan Katarlı Gazeteciler için Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Al Jazeera Medya Enstitüsü arasında yapılan iş birliği doğrultusunda başlatılan çevrim içi Türkçe kurslarının sonunda Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi binasında Türkiye’ye ve Türkçeye gönül vermiş Al Jazeera mensuplarına katılım belgesi töreni düzenlendi.

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin Al Jazeera personellerine yönelik açmış olduğu çevrim içi Türkçe kurslarına dünyanın farklı ülkelerinden 64 kişi dahil oldu ve 72 saat Türkçe eğitimi aldı. 3 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen törene Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, T.C. Doha Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mustafa Adaş ve Al Jazeera Eğitim Merkezi Müdürü Talal Abdulkarim katıldı.

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, törende yaptığı konuşmada, “Enstitümüzde Al Jazeera mensuplarını Türkçe konuşurken görmek bizi çok mutlu etti.” dedi.

T.C. Doha Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri ve Al Jazeera Eğitim Merkezi Müdürünün konuşmalarının ardından törene katılan 72 saat Türkçe eğitimini tamamlayan Al Jazeera mensuplarına katılım belgesi takdim edildi.

"TÜRKİYE'YE OLAN SEVGİM ARTIYOR"

Televizyon Sunucusu Samaa Alsabe, “Türkçeyi sevdiğim için öğrenmeye başladım. öğrenirken zorlanmadım. Türkiye’yi üç kez ziyaret ettim. Hep İstanbul’a gidiyorum çünkü İstanbul’a aşığım. Bence Türkiye doğu ve batının birleştiği bir yerdir. Oradayken kendi ülkemde olduğumu hissediyorum ve Türkiye’ye olan sevgim artıyor.  Türk dizilerini izliyorum, dizi izleyerek Türkçemi geliştiriyorum. Çok güzel diziler var, izlerken Türk tarihini de anlıyorsunuz. Dizi izlemek Türkçe öğrenmemi kolaylaştırıyor.” İfadelerini kullandı.

"TÜRKÇE ÖĞRENMEK BENİM İÇİN BÜYÜK VE ÖNEMLİ BİR ADIM"

Haber Sunucusu Yousuf Khattab ise “Türkçe öğrenmeye başlamak benim için büyük ve önemli bir adımdı. Türkçe sayesinde değerli Türk milleti ile tanışma fırsatım oldu ve onların kültürünü yakından tanımamı sağladı. Başlangıç seviyesinde olsam da bu benim için çok önemli bir adım çünkü Türkçe konuşarak Türklerle aramızdaki ilişkileri güçlendiriyoruz. Türkiye ve Türkçe konuşan ülkelere resmi iş ziyaretlerimiz oluyor bazen ve orada az da olsa Türkçe konuşabiliyor olmak benim için çok önemli. Türkiye’nin farklı bölgelerini gezdim, aklıma şu an İstanbul ve Sapanca geliyor. Başlangıç seviyesinde olsam da şimdi Türkiye’de Türklerle iletişim kurmak daha kolay olacak benim için. Özellikle de otellere, turistik yerlere gidince ve alışveriş yaparken Türkçe konuşmak benim için faydalı olacak.” diyerek duygularını ifade etti.

 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...