Üsküp’te “Yüzyılın Sonunda Anadolu’dan Balkanları Okumak” Programı

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı ve Uluslararası Balkan Üniversitesinin katkılarıyla Anadolu Mektebi ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğinde “Yüzyılın Sonunda Anadolu’dan Balkanları Okumak” adlı program gerçekleştirildi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde 16 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen programda “Yahya Kemal Beyatlı” konulu paneller ve yazar buluşmaları gerçekleştirildi.

Programa, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Serhat Kula, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Prof. Mustafa İsen, Türk kurumların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, programda yaptığı konuşmada “Üsküp, Türkiye’nin en önemli isimlerinden Yahya Kemal’in şehridir. ‘Yüzyılın Sonunda Anadolu’dan Balkanları Okumak’ adlı programımızda paneller ve yazar buluşmaları düzenledik. Önümüzdeki günlerde program kapsamında Kosova’yı ziyaret edecek ve Yunus Emre Enstitüsünün Prizrende bulunan temsilciliğinde etkinlik düzenleyeceğiz.” dedi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Serhat Kula, konuşmasında programa ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Anadolu Mektebi öğrencilerinin farklı zaman dilimlerinde, seçtikleri yazarların külliyatlarını çalışarak çeşitli bilimsel toplantılarda sunumlar gerçekleştirdiklerini ve düzenlenen programda öğrencilerin Yahya Kemal Beyatlı hakkında sunumlar yaptıklarını belirtti.

Koordinatör Kula, “Bu program çerçevesinde Üsküp Yunus Emre Enstitüsü olarak bölgede Yahya Kemal Beyatlı hakkında çalışmalar yapan araştırmacılar ve Yahya Kemal ile ilgili eserler yayımlayan yazarlar ile Anadolu Mektebi öğrencilerini bir araya getirme fırsatı elde ettik.” ifadesini kullandı.

Program, Yahya Kemal Beyatlı konulu paneller ve yazar buluşmalarının ardından Rumeli türkülerinin yer aldığı mini konser ile sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri"ne Gürcü yazar Beka...

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde dünyanın farklı...

Toronto Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında “Mehmet Akif, Şiir, Hafıza ve...

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle ve destekleriyle, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMİA) bünyesinde “...