Viyana Sanatla Kültürleri Birleştirme Resim Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, 15 Haziran 2015’te "Köprüler Kurma - Sanatla Kültürleri Birleştirme" konulu resim sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. Ressam Zamir Yushaev, Lom-Ali Sugaipov (Mag.Phil.), Sonja Farcher, Sonjuschka Golovanova ve Marat Pacheav'in eserlerinin yer aldığı karma sergi, Avusturyalılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Avusturya Kafkas Araştırmaları Derneği işbirliğiyle düzenlenen serginin açılış törenine; Viyana Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hans Georg Heinrich, ÖVP Partisi Leopoldstadt Bölge Başkanı Ing. Hubert Pichler, Avusturya Diyanet İşleri Başkanı Dr. Fuat Sanaç katıldı.

Açılışta söz alan Enstitü Müdürü Mevlüt Bulut, Yunus Emre Enstitüsünün 2009'dan beri faaliyet gösterdiğini, Tokyo'dan Londra'ya, Kahire'den Saraybosna'ya kadar geniş bir alana yayıldığını, 2015 yılı itibariyle kırka yakın merkeze ulaştığını belirtti. Bulut devamında, Viyana’nın Avrupa'nın önemli kültür başkentlerinden biri olarak önemli sanatkârların, sanat akımlarının çıktığı bir yer olduğunu hatırlatarak “Bizde burada, Türk kültürü, sanatı ve edebiyatına dair örnekleri anlatarak bu sanat şehrine katkıda bulunacağız'' dedi.

Prof. Dr. Hans Georg Heinrich ise bulunduğu bölüm itibariyle farklı kültürlerle yıllardır iç içe olduğunu, bu noktada kültürel farklılıkların bir ayrışma değil, birbirini tanıma, bir zenginlik olduğunu vurgulayarak programa ev sahipliği yaptığı için Viyana Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti. Ek olarak Avusturya Diyanet İşleri Başkanı Sanaç’ta, böylesine güzel bir ortamda bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini iletirken, yıllardır eksikliği çekilen böyle bir kültür merkezinin şehirde kurulmasından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Değişik milletlerden beş sanatçının yer aldığı karma resim sergisi, Avrupa'da yaygınlaşmaya başlayan farklılıklara karşı tahammülsüzlüğe, sanat yoluyla bir cevap niteliği taşıyor. Farklılıkların bir çatışma unsuru olmayıp bir zenginlik olduğu temasının öne çıkarıldığı programda, Rus, Çeçen ve Avusturyalı sanatçıların İstanbul ve Türk kültürüne ait resimleri içeriyor.

"Köprüler Kurma - Sanatla Kültürleri Birleştirme" resim sergisi, 16 Temmuz tarihine kadar Viyana Yunus Emre Enstitüsü sergi salonunda görülebilir.