Viyana’da 20 Ülkeden 20 Sanatçının Eserleri Sergilendi

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Organizasyonu (ICDO) iş birliğinde 20 ülkeden 20 sanatçının eserlerinin yer aldığı resim ve fotoğraf sergisi düzenlendi. 

“Kültürlerarası Uzun Gece Programı” kapsamında Viyana Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde 20 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, 2022 Dünya Su Güzeli Ödülü’nü kazanan Filistinli Nadeen Ayoub, yerel kurum ve kuruluşların temsilcileri ile sanatseverler katıldı.

Programın açış konuşmalarını gerçekleştiren Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, “Kültürlerarası Uzun Gece Programı” çerçevesinde düzenlenen sergilere Yunus Emre Enstitüsünün her zaman ev sahipliği yaptığını ifade ederek dünyanın çeşitli yerlerinden çok kıymetli sanatçıların eserlerini Enstitüde sergilemekten ve etkinlik marifetiyle sanatçılar ile sanatseverleri bir araya getirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Enstitü Koordinatörü Yorulmaz, “Farklı ülkelerden çok sayıda değerli sanatçının eserlerinden oluşan karma serginin açılışı için bugün burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu Yunus Emre Enstitüsü, sanatçılara destek olmak amacıyla projeler ve faaliyetleri hayata geçirmeye devam etmektedir. Bu minvalde, Enstitü olarak Türkiye’nin kültürel enstrümanlarını tanıtmanın yanı sıra Türkiye ile diğer ülkeler arasında kültürlerarası diyaloğun oluşturulmasına yönelik faaliyetler düzenliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ise Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Organizasyonunun iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’de önde gelen kurumlardan biri olduğunu ve Türk kültürü ile Türkçeyi dünyaya tanıtmak amacıyla çok sayıda faaliyet yürüttüğünü kaydetti.

Program, konuşmaların ardından davetlilerin sergiyi gezmesiyle sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Manama Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Manama Büyükelçiliği’nin himayesinde, Bahreyn Üniversitesi’nde, İRCİCA iş birliğiyle...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) tarafından düzenlenen EUNIC Müzik...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...