Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe Öğrenen 45 Faslı Kursiyer için Sertifika Töreni Düzenledi

Yazıcı-dostu sürüm

Fas'taki Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkçe öğrenen 45 Faslı öğrenciye başkent Rabat'ta 22 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

Rabat YEE Koordinatörü Reha Ermumcu, yaptığı açıklamada, 45 Faslı öğrenciye Türkçe öğretim programı düzenlediklerini belirtti.

Ermumcu, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç ile kursun verildiği, dünyanın en eski faal üniversitesi olan Karaviyyin Üniversitesi bünyesindeki Darülhadis el-Hasaniyye'nin müdürü Abdulhamid Aşşak'ın sertifika törenine katıldığını, öğrencilere sertifikalarının törenle dağıtıldığını söyledi. Programa T.C. Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç da katıldı.

Enstitünün, iki ülke arasındaki kültür ve eğitim alışverişi kapsamında, Türkçe dil sertifikası alan öğrencilere, eğitimlerine Türkiye'de devam etme olanağı sağladığını belirten Ermumcu, Yunus Emre Enstitüsü ile Darülhadis el-Hasaniyye arasındaki Türkçe öğrenme anlaşmasının 2020 yılına dayandığını ve diğer eğitim, kültür ve bilim alanlarındaki işbirliklerini de içerdiğini ifade etti.

Program kapsamında Karaviyyin Üniversitesi öğrencilerinin istifade edebilmeleri adına kurum bünyesinde Türkçe kütüphane açıldı.