Yunus Emre Enstitüsünden Geleceğin Fransız Diplomatlarına Türkiye’nin Kültürel Diplomasisi Eğitim Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Gerçekleştirdiği birbirinden özgün faaliyetlerle kadim Türk kültürünü dünyanın farklı kıtalarına taşıyan Türkiye’nin kültürel diplomasi aktörü Yunus Emre Enstitüsü, geleceğin Fransız diplomatlarına yönelik “Türkiye’nin Kültürel Diplomasisi” adlı eğitim programı düzenledi.

Fransa’nın Paris ve Lyon şehirlerinde her yıl yüzlerce öğrenciye eğitim veren Uluslararası İlişkiler ve Politik Bilimler Fakültesinin (ILERI) yüksek lisans öğrencilerine yönelik düzenlenen programa yaklaşık 40 kişi katıldı.

Paris Yunus Emre Enstitüsünde bir araya gelen Fransız öğrenciler, Asya’yı ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Türkiye’nin jeopolitik konumu, turizm potansiyeli, köklü bir tarihe sahip olması, kadim kültürel mirası ve benzeri unsurlardan dolayı Türkiye’yi yakından tanımayı arzu ettiklerini ifade ettiler.

Eğitim programında ILERI Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Pierre Raffard tarafından Türk kültürü ile Türkiye’nin sosyo-politik yapısı üzerine verilen ders, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Eğitim programı kapsamında geçmişte Fransa’da bulunan Türk edebiyatının önemli isimlerine dair seminerler, Türk sanat eserlerinin yer aldığı T.C. Paris Büyükelçiliğine ziyaret ve benzeri çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Program aracılığıyla Türkiye ve Fransa arasında kültürel etkileşime zemin oluşturulması planlanmaktadır.

Paris Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde her hafta 4 saat olmak üzere iki dönem boyunca gerçekleştirilecek eğitim programı 2024 yılında da devam edecek.

Türk Kültürünü Yerinde Keşfedecekler

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Fransız öğrencilerin arkeolojiden mimariye gastronomiden müziğe kadar tüm zenginlikleriyle Türk kültürünü yerinde ve yakından tanımaları amacıyla Türkiye’de kültürel gezilerin düzenlenmesi planlanmaktadır.

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (...

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17...