Londra’da Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Geleneksel Türk Sanatları Platformu (TTA)  iş birliğiyle “The Noble: Geleneksel Türk Sanatları Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Londra Yunus Emre Enstitüsünde 28 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen sergide, 11 sanatçının 70’e yakın eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Geleneksel Türk sanatları alanında usta ve yetenekli sanatçıları desteklemenin yanı sıra İngiltere’de Türk sanatına olan ilgiyi artırma amacıyla düzenlenen sergide hat, ebru, tezhip, minyatür, seramik ve batik sanatlarının yer aldığı eserler sergilendi.

TÜRK SANATININ GÖZ ALICI ESERLERİ SERGİLENDİ

Sergide, Ahmet Sacit Açıkgözoğlu, Berna Vahapoğlu, Elif Yurdakul, Emsele Bal, Gulnaz Fatima Mahboob, Gülcan Acar, Mürvet Bilgin, Nagihan Seymour, Nimet Koç, Sema Yekeler Yurtseven ve Songül Ergün’ün eşsiz eserleri yer aldı.

Serginin açılışında, Londra Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Mehmet Karakuş ve TTA Platformu Kurucusu Dilara Karaağaç tarafından konuşma gerçekleştirildi.

“SANAT BİR TOPLUMUN KÜLTÜREL KAZANIMLARINI SEMBOLİZE ETMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Londra Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Karakuş serginin açılışında yaptığı konuşmada, sanatın bir toplumun kültürel kazanımlarını sembolize etmesi ve toplumsal değerlerini ifade etmesi açısından sahip olduğu öneme değindi.

Karakuş ayrıca, geleneksel Türk-İslam sanatlarının, sanatçıların dünyadaki sırları keşfetme, nihai hakikatin güzelliklerini ifade etme ve kültürel zenginliklerin geçmişten günümüze taşınması açısından önemine vurgu yaptı.

TÜRK SANATINI SANATSEVERLER İLE BİR ARAYA GETİRMEK AMAÇLANIYOR

TTA Platformu Kurucusu Dilara Karaağaç, geleneksel Türk sanatlarının zengin tarihinin daha geniş kitlelere sunulması arzusuyla yola çıkarak bu platformu kurmaya karar verdiğini dile getirdi.

Karaağaç, Türk sanatını sanatseverler ile bir araya getirmek için ilk olarak 2020 yılında çevrim içi ortamda düzenlenen serginin ardından bugün Londra Yunus Emre Enstitüsünde açılan serginin başkent Londra’daki sanatseverlerle buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, 21 Aralık 2022 tarihine kadar Londra Yunus Emre Enstitüsünde ziyaretçilere açık olacak.

Diğer Etkinlikler

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), işsiz Afgan gençlere yönelik takı tasarım ve kuyumculuk...