Crisantem Quartet, Müzik Günleri Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Karadağ’da düzenlenen Uluslararası Müzik Günleri Festivali’nde Türkiye’yi “Crisantem Quartet” temsil etti.

Sırbistan’dan katılan Amoroso Oda Orkestrası’nın 10 Temmuz 2019 tarihinde verdiği açış konseri ile başlayan festivalin üçüncü günü, Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla Türkiye’yi temsilen “Crisantem Quartet” sahne aldı. Türkiye’nin ilk kez yer aldığı festivalde, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Leyla Osmanzade Erkin (viyola), Gülce Sevi Par (keman), Bahar Hoşcan (keman) ve Sibel Göksel’den (kontrabas) oluşan Crisantem Dörtlüsü, Joseph Haydn, B. Bartok, Burhan Öçal ve Kara Karaev’in eserlerini müzikseverlerin beğenisine sundu. 

Konsere Müzik Günleri Festivali Müdürü Boris Kraljević, JUK Herceg Fest Kültür Merkezi Müdüresi Gordana Krcunović- Porobić, Herceg Novi Müzik İlkokulu Müdüresi Jovanka Veljović’in yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı klasik müzik dinleyicisi katıldı.

Programın açış konuşmalarında Festival Müdürü Kraljević ve Müzik İlkokulu Müdüresi Krcunović, Türkiye’nin zengin kültürel birikimini “Müzik Günleri” Festivalinde ilk kez Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla Herceg Novililere aktarma şansı yakaladıkları için Enstitüye teşekkürlerini ileterek gelecek yıllarda da festival çerçevesinde başlayan iş birliklerinin devam etmesini arzuladıklarını belirtti.

Karadağ’ın Herceg Novi şehrinde Karadağ Kültür Bakanlığı ve Herceg Novi Belediyesinin destekleri; JUK Herceg Fest Kültür Merkezi ve Herceg Novi Müzik Okulunun iş birliğiyle bu yıl 36.sı düzenlenen “Uluslararası Müzik Günleri Festivali” 10-20 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

20 Temmuz 2019 tarihinde festivalin müdürlüğü görevini de üstlenen piyanist Boris Kraljević’in solo piyano konseriyle sona erecek festival Sırbistan, Karadağ, Türkiye, Bosna-Hersek, Singapur ve ABD’den sanatçı gruplarını, klasik müzik dinleyicisi ile bir araya getiriyor.