Ürdün’de “Türk Kültür Günleri”

Yazıcı-dostu sürüm

Ürdün’ün başkenti Amman’da, 29 Eylül Pazar günü düzenlenen bir dizi etkinlikle Türk Kültür Günleri’nin açılışı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ürdün Kültür ve Gençlik Bakanı Muhammed Ebu Rumman’ın 17 Eylül'de imzaladığı 2020 Türkiye-Ürdün Karşılıklı Kültür Yılı Niyet Beyanı'na istinaden hayata geçirilen “Türk Kültür Günleri”, Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği himayelerinde, Amman Yunus Emre Enstitüsü, Türk Hava Yolları, AJIB Bank ve Royal Film Commision iş birliğinde düzenlenen etkinliklerle başladı.

Boulevard Alışveriş Merkezi’nde ilki gerçekleştirilen etkinlikte Ressam Şefkat İşgelen ve Nurten Ercan Coudrains’in eserleri, “Türkiye’den Esintiler” karma resim sergisinde Ürdün halkı ile buluştu. Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, Azerbaycan Cumhuriyeti Amman Büyükelçisi Rasim Rızayev’in açılışını yaptığı sergide yer alan eserler 5 Ekim akşamına kadar sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Etkinliklerinden bir diğeri ise Royal Film Commision (RFC) iş birliği ile gerçekleştirildi. RFC’nin ev sahipliğini de üstlendiği açık hava film gösterimi etkinliğinde, yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı “Dedemin İnsanları” filmi sinemaseverlerden yoğun ilgi gördü. Gösterime Büyükelçi Karagöz ile Ürdün Kraliyet Ailesinden Prens Asım bin Nayef de katıldı.

2020 Türkiye-Ürdün Karşılıklı Kültür Yılı'na hazırlık kapsamında düzenlenen “Türk Kültür Günleri” 6 Ekim akşamına kadar devam edecek.