Kudüs’te Filistinli Çocuklardan Kanun Konseri 

Yazıcı-dostu sürüm

Yüz yüze ve çevrim içi aldıkları kanun kursunu tamamlayan Filistinli çocuklar, Kudüs Yunus Emre Enstitüsünde konser verdi.

1 Eylül 2022 tarihindeki etkinlik Kudüs Yunus Emre Enstitüsü ile Kudüs Kültürel Mirası Gençlik Forumu iş birliğinde düzenlendi.

MÜZİK KÜLTÜRÜMÜZÜN ZENGİNLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Konsere, kültür merkezinin müdürü Reha Ermumcu, Kudüs Kültürel Mirası Gençlik Forumu Müdürü Muhammed Avar ve Filistinli genç kanun öğrencileriyle çok sayıda Kudüslü katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ermumcu, "Kanun, çalması ve öğrenmesi zor bir enstrüman. Buna rağmen bu yaştaki genç Kudüslülerin bu enstrümanı öğrenmesini, Doğu müziğini korumak ve yaşatmak, makamsal müziğimizin zenginliğini devam ettirmek adına çok önemli görüyorum." ifadelerini kullandı.

Geleneksel enstrümanların öğrenilmesini, Kudüs ve Filistin halkıyla paylaşılmasını çok değerli gördüklerini kaydeden Ermumcu, bu sayede Kudüs’teki kültürel hayata da bir katkı sunmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca, kültür merkezinin bahçesinde Mescid-i Aksa ve Filistin temalı resim sergisi ziyarete açıldı. Konserin ardından, eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç müzisyenlere sertifikaları takdim edildi.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...