“Yunus’un İzinde” İngiltere’ye Yolculuk

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Yunus’un felsefesini musiki ile buluşturduğu “Yunus’un İzinde” program serisine 2023 yılında da farklı ülkelerde düzenleyeceği programlarla devam ediyor.

“Yunus’un İzinde” programı 2023 yılında ilk olarak İngiltere’nin Londra ve Luton şehirlerinde yaşayan Türkleri bir araya getirdi.

Londra Aziziye Camii Konferans Salonu’nda 28 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen şiir ve müzik dinletisinin yer aldığı programda Televizyon Programcısı ve Yazar Serdar Tuncer’e Bosna Hersekli Sanatçı Zeyd Şoto eşlik etti.

YUNUS EMRE’NİN DİZELERİ FARKLI ÜLKELERDE “İZ” BIRAKMAYA DEVAM EDİYOR

Yunus’un “Yunus olma” yolculuğundan ve hayatından kesitlere yer verildiği etkinlikte, Yunus Emre’nin sevgiyi, hoşgörüyü ve insani değerleri en veciz biçimde ifade ettiği şiirlerinden bestelenen ilahiler Türk ve İngiliz davetlilerin beğenisine sunuldu.

YUNUS’UN FELSEFESİ MÜZİKLE DÜNYAYA TAŞINIYOR

Londra’da gerçekleştirilen programın ardından Luton’da 360 Venue ev sahipliğinde 29 Ocak 2023 tarihinde düzenlenen etkinlikte, Serdar Tuncer, “Gönüller Yapmaya Geldim”, “Gel Gör Beni”, “Bir Kez Gönül Yıktın İse”, “Aşkın Aldı Benden Beni”, “Miskinlikte Buldular” başta olmak üzere Yunus Emre’nin felsefesinin derinliğini yansıtan çok sayıda eser seslendirdi.

Yunus Emre’nin insani değerler üzerine kurulu felsefesine dair mesajlarının gönüllere dokunduğu programa Luton’da yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi.

Yunus Emre Enstitüsü, “Yunus’un İzinde” program serisini Almanya, Avusturya, Hollanda ve Polonya gibi çok sayıda farklı ülkede gerçekleştirerek Yunus’un felsefesini dünyaya taşıyor.

Diğer Etkinlikler

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri"ne Gürcü yazar Beka...

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...