Kahire’de İstiklal Marşı’nın Dizeleri Yankılandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan temsilcilikleri marifetiyle Türkiye’nin eşsiz kültürel mirası ve Türkçenin tanıtımının yanı sıra Türk tarihine iz bırakan olayların yıl dönümlerine yönelik faaliyetler yürütmeye devam ediyor.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri, İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezbere okudu.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmesinin 102. yıl dönümü münasebetiyle 12 Mart 2023 tarihinde “İstiklal Marşı ve Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

Programa T.C. Kahire Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof. Dr. İbrahim Aslan, Ticaret Müşavirleri Hakan Atay ve Atilla Yenigün, Askerî Ataşe Ahmet Tosun, Türk-Mısır İşadamları Derneği (TÜMİAD) Başkanı Nihat Ekinci ile davetliler katıldı.

“ÇANAKKALE’DE BAŞLAYAN MİLLÎ MÜCADELE, KURTULUŞ SAVAŞI’YLA DEVAM ETMİŞ VE İSTİKLAL MARŞI İLE TAÇLANMIŞTIR”

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Emin Boyraz, “Çanakkale’de başlayan Millî Mücadele, Kurtuluş Savaşı’yla devam etmiş ve İstiklal Marşı ile taçlanmıştır. İstiklal Marşı’nın, Çanakkale Zaferi’nin, Kurtuluş Savaşı’nın ruhu öyle güçlü bir ruhtur ki bizler Mısırlı kardeşlerimizle de bu ruhu paylaşabiliyor, aynı heyecanı ve aynı hüznü birlikte hissedebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere taziye mesajını yineleyen Boyraz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaşadığımız deprem felaketinin ardından Mısırlılar tarafından gönderilen destek mesajları ve Enstitüye yapılan ziyaretlerle kalplerimizin zaferlerimizde olduğu gibi acılarımızda da birlikte attığına tanıklık ettik. Sizlerin şahsında tüm Mısırlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”

KAHİRE YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ KURSİYERLERİ İSTİKLAL MARŞI’NI EZBERE OKUDU

Kahire Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerinin İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezbere okuduğu programda, millî marşın anlamı ve önemi, marşta geçen Arapça kelimeler ve bu kelimelerin Türkçe ile Arapçadaki farklı anlamlarına ilişkin sunumlar yapıldı.

Diğer Etkinlikler

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...