Abuja’da “Çocuklara Kapılar Açık” Etkinliği

Yazıcı-dostu sürüm

Nijerya’nın başkenti Abuja’da çocuklara yönelik oldukça renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. Abuja Yunus Emre Enstitüsü tarafından 4 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen “Çocuklara Kapılar Açık” adlı etkinliğe, Uluslararası El-Amin ve Uluslararası Sascon Okullarında eğitim gören 7-17 yaş aralığında elliden fazla öğrenci ile bu okullarda görev yapan öğretmenler katıldı.

Etkinlik, Abuja Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Macit Koç’un açış konuşmasıyla başladı. Macit Koç yaptığı konuşmada, bu yıl eylül ayında açılan Abuja Yunus Emre Enstitüsü hakkında bilgi verdi. Etkinlikte ayrıca öğrencilerin Enstitünün faaliyetleri ve Türkiye’de eğitim konusundaki soruları cevaplandı.

EMİNE ERDOĞAN’IN “AFRİKA GEZİLERİM” FOTOĞRAF SERGİSİ

Programın devamında Sayın Emine Erdoğan’ın 20 Ekim 2021 tarihinde açılan “Afrika Gezilerim” adlı fotoğraf sergisi ve kültür merkezi küçük misafirlere gezdirildi.  Türk mutfak kültürüne ait çeşitli içecek ve tatlılar ikram edildi. Etkinlik sonunda Macit Koç, küçük misafirlere Yunus Emre Enstitüsünün kapılarının her zaman herkese açık olduğunu belirterek, Türkçe öğretimi ve Türkiye’de eğitim konusunda kendilerini her zaman destekleyeceklerini belirtti.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...

Nijerya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandıTürkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal...