Almanya’da Yurt Dışı Buluşmaları Etkinliği Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde edebiyat, psikoloji ve medya alanlarında Türkiye’nin önde gelen isimlerinin katılımıyla ilgi çekici başlıkların ele alındığı “Yurt Dışı Buluşmaları” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Düzenlendiği her ülkede yoğun ilgiyle takip edilen Yurt Dışı Buluşmaları’na Lacivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şair Mustafa Akar, Daily Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, Psikiyatrist Yazar Prof. Dr. Kemal Sayar ve Yazar Prof. Dr. Ekrem Demirli konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’nin edebiyat ve medya alanlarındaki birikiminin aktarıldığı programa Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Başkan Yardımcısı Rahmi Göktaş, yerel kurumların temsilcileri, Türk kültürüne ilgi duyan kişiler ve davetliler iştirak etti.

Prof. Dr. Kemal Sayar konuşmasında, mutluluğun tanımından paylaşmanın ve iletişimin önemine anlamlı bir hayat için yapılması gerekenlerden hayatı değerli kılan unsurlara kadar pek çok konuya değindi.

Anlamlı bir hayat için sorulması gereken sorulara değinen Prof. Dr. Sayar, “Hayatımı nasıl yaşamalıyım? Nasıl yaşarsam daha anlamlı bir soru ve cevap üretmiş olurum? Niçin buradayım? Varlık neyi aydınlatacak? Benim burada bulunmamım gayesi nedir? Bu sorulara cevap verilebildiği zaman bir anlam bulunacaktır.” diye konuştu.

Sayar, “İnsan olarak daha ileriye gitmeyi, manevi tecrübelerle daha iyi noktaya gelmeyi mi önemseyeceğiz yoksa nesneler biriktirmeyi ve nesnelere sahip olmayı mı önemseyeceğiz? Bu sorular, insanın tek başına cevap vermesi gereken sorulardır. An biriktirmek, insanın hayatının hakkını verdiği zaman olur. Rüyalarının peşi sıra gidebildiği zaman olur. İçindeki derdi söyleyebildiği zaman olur. Kendi fikrini konuşabildiği zaman olur. Hep başkasını memnun etmeye çalışan insanlar bir süre sonra yorulurlar.” dedi.

Anadolu’nun Büyük Mutasavvıfı Yunus Emre’ye ve Yüzyıllara Meydan Okuyan Kadim Öğretilerine Değinildi

Türk diasporasının ve Türk kültürüne ilgi duyan Almanların dikkatle takip ettiği “Yurt Dışı Buluşmaları”nda Yazar Prof. Dr. Ekrem Demirli gerçekleştirdiği konuşmada, Anadolu’nun büyük mutasavvıfı Yunus Emre’ye ve yüzyıllara meydan okuyan kadim öğretilerine değindi.

Zengin bir içeriğe sahip olan programların son bölümünde Türkiye’nin değerli isimleri, edebiyat, psikoloji ve medya alanlarında sorulan soruları yanıtladı.

Birbirinden özel konu başlıklarının ele alındığı “Yurt Dışı Buluşmaları” etkinliğiyle Türkiye ile diğer ülkeler arasında çeşitli alanlarda kültürel etkileşime zemin oluşturulması amaçlanıyor.

Diğer Etkinlikler

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin meşhur kardiyologlarından Prof. Dr. Özlem Arıcan, Azerbaycan TIBB Üniversitesinde hekim adaylarıyla bir...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) ev sahipliğinde "Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"...

Arnavutluk’un kuzeyindeki İşkodra kentinde, "İşkodra Kahramanı Hasan Rıza Paşa ve Geçmişten Günümüze Türkiye-Arnavutluk...

T.C. Vatikan Büyükelçiliği, Ukrayna’nın Vatikan Büyükelçiliği ve Roma Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle “Ekmek ve...