“Anadolu'yu Dinle Kültürü Hisset”

Yazıcı-dostu sürüm

Tunus'un başkenti Tunus'ta "Anadolu'yu Dinle Kültürü Hisset" isimli konser ve sergi etkinliği düzenlendi.

Tunus Belediyesi tiyatro salonunda 27 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte neyzen Burcu Karadağ ve Ethno Jazz grubu,  modern müzikle harmanlanmış Türk ve Anadolu ezgilerinden oluşan özel repertuvarlarını Tunuslu müzikseverlerle buluşturdu.

Tunus Yunus Emre Enstitüsü tarafından Tunus Belediyesi iş birliğinde düzenlenen programda, ressam Ahmet Sula'nın resimleri de Tunuslu sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sula’nın piyano eşliğinde türkü söyleyerek eserlerini anlattığı etkinlikte, yönetmen Fatih Sultan Mehmet Şadoğlu'nun Anadolu ve İstanbul'un simgeleşmiş yapılarını farklı açılardan ve "time lapse" tekniğiyle çektiği filmlerden kesitler de izleyicilerin ilgisine sunuldu.

Tunus’un tarihi tiyatro salonunu dolduran izleyicilerden büyük beğeni toplayan etkinliğin kapanışında Neyzen Burcu Karadağ, Tunus Belediye Başkanı Souad Abdurrahim’e ney hediye etti.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...