Âşık Veysel, Vefatının 50. Yıl Dönümünde Kosova’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Prizren Yunus Emre Enstitüsü, UNESCO ve T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2023 yılının “Âşık Veysel Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle vefatının 50. yıl dönümünde düzenlediği etkinlik ile Âşık Veysel’i yâd etti.

Prizren Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen programa T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, yerel kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Sinevizyon gösterisiyle başlayan programda, Yazar Sadık Yalsızuçanlar, Âşık Veysel’in hayatı, sanatı ve eserlerine ilişkin bilgi verdi.

Prizrenli Saz Sanatçısı Şefki Kazaz ise Âşık Veysel türkülerini seslendirerek geceye renk kattı.

Program, Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın Âşık Veysele dair yazdığı kitaplarını imzalaması ve toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Âşık Veysel Yılı Etkinlikleri

Yunus Emre Enstitüsü, “Âşık Veysel Yılı” kapsamında Türkiye’nin kültürel mirasının önemli şahsiyetlerinden Âşık Veysel’i dünyanın farklı coğrafyalarında tanıtmaya yönelik projelerine ve faaliyetlerine devam ediyor.

 

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...