Avusturya’da Türk Müziğine Kısa Bir Yolculuk Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Salzburg Başkonsolosluğu iş birliğiyle Avusturya’nın sanat şehri Salzburg’da “Türk Müziğine Kısa Bir Yolculuk” adlı konser düzenlendi.

Salzburg Stadtgalerie Lehen isimli sergi salonunun ev sahipliğinde, 5 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen programda Yeden Müzik Grubu sahne alarak davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Programa T.C. Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan, Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, müzikseverler ve davetliler olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, konser öncesi yaptığı konuşmada, konserin düzenlenmesinde katkıda bulunan T.C. Salzburg Başkonsolosluğu ile Salzburg Belediyesine teşekkürlerini ileterek Yeden Müzik Grubu’nun icra edeceği Türk müziğinin farklı dönemlerine ait eserlerin yer aldığı seçkiyle dinleyicilerin hafızalarında iz bırakacak bir etkinlik olacağını ifade etti.

Koordinatör Yorulmaz, konuşmasının devamında “Türk müziği, yapısal özellikleri ve ses sistemleri dolayısıyla Batı müziği dinleyenler için yeni bir keşif olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörünün açış konuşmasının ardından T.C. Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan tarafından selamlama konuşması gerçekleştirildi.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programda, konserden sonra davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...